Toto Wolffin osakkeiden arvo lähti hurjaan nousuun – lehti vihjaa mahdollisista sisäpiirikaupoista, viranomainen kiinnostui

Kanadalainen Le Journal de Montréal -lehti uutisoi, että Mercedeksen F1-tallin osaomistajan ja tallipäällikön Toto Wolffin osakekaupat ovat olleet viranomaisten kiinnostuksen kohteena.

Kanadalaislehti kertoo, että saksalainen valvontaviranomainen BaFin olisi selvittänyt marraskuussa 2020 Wolffin tekemiä kauppoja Aston Martinin osakkeista. Wolff osti 0,95 prosenttia brittiläisen autonvalmistajan osakkeista huhtikuussa 2020 arvioiden mukaan noin 36 miljoonalla dollarilla.

Lisäksi saksalaisviranomaisen kerrotaan olleen asian tiimoilta yhteydessä vastaavaan tahoon Isossa-Britanniassa, sillä Aston Martin on listattu Lontoon pörssiin.

Lehden mukaan saksalaisviranomaista kiinnostaa, onko Wolff syyllistynyt sisäpiirikauppoihin.

Wolff osti osakkeensa hyvän ystävänsä, kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin johtamalta ryhmältä, joka oli kuukausi ennen Wolffia ostanut 25 prosenttia Aston Martinin osakekannasta. Stroll on yhtiön pääjohtaja, ja hänet tunnetaan myös Aston Martinin F1-tallin voimahahmona.

Kaupat tehtiin Strollin Brittiläisillä Neitsytsaarilla sijaitsevan yrityksen ja Wolffin Guernseyssä sijaitsevan yrityksen välillä. Sekä Brittiläiset Neitsytsaaret että Guernsey tunnetaan veroparatiisina.

Epäilykset sisäpiirikaupasta kytkeytyvät kuitenkin siihen, että noin kuusi kuukautta Wolffin osakekauppojen jälkeen, lokakuussa 2020, myös Mercedes sijoitti Aston Martiniin ja hankki omistukseensa 20 prosenttia sen osakkeista.

Lisäksi jo toukokuussa oli uutisoitu, että 26 vuoden työuran Mercedeksen emoyhtiössä Daimlerilla tehnyt Tobias Moers siirtyy Aston Martinin toimitusjohtajaksi.

Nämä molemmat Mercedes-aiheiset uutiset nostivat Aston Martinin osakkeen arvoa, ja tällä hetkellä osakkeen arvo on 60 prosenttia korkeampi kuin silloin, kun Wolff teki kauppansa.

Keskeinen kysymys on se, tiesikö Wolff, että Moers olisi siirtymässä Aston Martinille ja Mercedes olisi hankkimassa osan Aston Martinista omistukseensa.

– Ei, Mercedeksen F1-tallin pr-pomo Bradley Lord tyrmää kanadalaislehden esittämän kysymyksen.

– Emme ole tietoisia mistään käynnissä olevasta tutkinnasta. Kaikki tarvittavat selvitykset on tehty viranomaisille ajallaan.

Le Journal de Montréal ei saanut aiheeseen lainkaan lausuntoa saksalais- tai brittiläisviranomaisilta eikä Lawrence Strollilta tai hänen yhtiöltään.

Lue myös:

    Uusimmat