Toto Wolffin kyseenalainen tempaus oli liikaa – FIA lähetti rangaistusuhkauksen

2:31
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Kansainvälinen autoliitto FIA on puuttunut Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin toimintaan ukaasilla.

Taustalla on Britannian GP:n kohukolari, jossa Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton osui yhteen Red Bullin hollantilaisässän Max Verstappenin kanssa. Kolari aiheutti heti kovaa tunnekuohuntaa, mikä välittyi myös suoraan televisiolähetykseen. Sekä Red Bull että Mercedes ottivat nopeasti yhteyttä kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtajaan Michael Masiin kertomalla oman kantansa tapahtuneesta.

Red Bull vaati rangaistusta, kun taas Mercedes yritti puolustella Hamiltonia.

Tapaus sai lisäkierroksia, kun Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff marssi tuomariston eteen kertomaan kantansa. Red Bull ei pitänyt tästä, sillä tuomaristo ei ollut kutsunut Mercedeksen tai Red Bullin edustajia paikalle.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tuomitsi Wolffin toiminnan.

– Minusta on aivan anteeksiantamatonta, että hän meni sinne ja yritti vaikuttaa päätökseen, Horner murisi.

FIA allekirjoitti Red Bullin näkemyksen. FIA lähetti ukaasin, jonka mukaan talleja rangaistaan jatkossa, mikäli joku ”kutsumaton henkilö” vierailee tuomariston luona samaan aikaan, kun tuomaristo tekee tutkintaa, eikä päätöstä ole vielä kerrottu.

Ukaasista ja Masin lähettämästä viestistä kertoi uutistoimisto PA.

FIA:n kilpailupäällikön Michael Masin mukaan ukaasilla oli tarkoitus ”selventää tapoja”, joilla tallien edustajat ja kuljettajat saavat tuoda kantansa julki.

– Pääsy tuomareiden toimistoon on sallittu vain silloin, kun kilpaileva taho tai kuljettaja on kutsuttu sinne, viestissä avataan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja