Red Bull -pamppu raivoissaan Lewis Hamiltonille: "Ansaitsisi ajokiellon!"

Lewis Hamiltonille langetettu kymmenen sekunnin aikarangaistus ei riittänyt Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Markolle alkuunkaan. Äkäinen Marko olisi antanut Mercedes-kuskille ajokiellon.

Hamilton kolaroi yhteen Max Verstappenin kanssa Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella. Verstappen päätyi Copse-mutkan hurjasta vauhdista rengasvalliin.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kiehui Hamiltonin saamasta tuomiosta.

– Tuollaista ei voi tehdä normaalin urheilukoodiston mukaan.

– En tiedä, mikä olisi tästä maksimirangaistus, mutta näin vaarallisesta ja holtittomasta käytöksestä hän ansaitsisi ajokiellon tai jotain, Marko tuhahti saksalaisen Sky-kanavan haastattelussa Motorsport.comin mukaan.

Kisan tv-lähetyksessä kuului, kuinka sekä Red Bull että Mercedes yrittivät toistuvasti vakuuttaa kilpailujohtaja Michael Masia siitä, että vastapuoli oli yksin syyllinen tapahtuneeseen. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff lähetti jopa sähköpostilla sääntökirjan kohtia, joiden hän uskoi pelastavan Hamiltonin rangaistukselta.

Markolla ei ollut mitään epäilyksiä Hamiltonin syyllisyydestä.

– Jos kilpailija osuu noin massiivisesti meidän takapyöräämme eturenkaallaan, niin se ei ole enää kisatilanteessa sattunut osuma radan nopeimmassa mutkassa.

– Se on piittaamatonta ja vaarallista käytöstä, Marko tuomitsi.

Lue myös:

    Uusimmat