Toto Wolff rypee tuskassa: "Uusi nöyryyttävä kokemus"

Tulosruutu teki selkoa Imolan sprintin tapahtumista.

Moottoriurheilullinen tuska viiltää Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffia. Mercedeksen F1-kuljettajat George Russell ja Lewis Hamilton eivät pystyneet nostamaan asemiaan ja jäivät lauantaina 10 parhaan ulkopuolelle Imolan sprintissä heikkojen aika-ajojen jälkeen. 

Russell piti sprintissä aika-ajojen jälkeisen 11. sijansa, kun taas Hamilton putosi yhdellä sijalla 14:nneksi. Sunnuntaina edessä on täysi osakilpailu, mutta korkealle edellisvuosien menestyjätallia Mercedestä on siinäkään vaikea ounastella.

– Pisteiden saaminen täytyy minusta olla minimi, mutta tämä ei ole sitä, mihin olemme odotuksemme asettaneet ja siksi tämä viikonloppu on täysin uloskirjoitettu, Wolff sanoi medialle.

– Sitä voi sanoa, että "no, yritämme oppia", mutta emme olleet hyviä renkaiden lämmittämisessä ja siksi ei ole paljoa tehtävissä.

– Ei ole mitään ihmettä, mitä voit odottaa kilpailun lähdössä, koska ohittaminen on niin vaikeaa.

Wolff sentään tuumi, että Mercedes pystyy myöhemmin kilpailussa napsimaan sijoja. Mutta vaikeudet hän kiteytti vaikeudet koruttomasti.

– Sen lisäksi, että me opimme, tämä on uusi nöyryyttävä kokemus. 

Wolff oli aiemmin manannut myös pomppimisesta tällä kaudella kärsineen Mercedeksen ajettavuutta. 

Hamilton myöntänyt: Mestaruudesta ei taistella

Seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittanut Hamilton on myöntänyt, että Mercedeksellä ei tänä vuonna taistella mestaruudesta. Takamatka Ferrariin ja Red Bulliin on suuri.

Russell on tosin, osin muiden epäonnenkin myötä, MM-sarjassa kolmantena ja saavuttanut kauden aiemmissa kilpailuissa sijat 4, 5 ja 3. Hamilton tuli sesongin kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa sijoille 3, 10 ja 4.

Lue myös:

    Uusimmat