Toto Wolff murjaisi Sebastian Vettelin lähdöstä: "Ei yllätä"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla juttua F1-siirroista.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoo, ettei ole yllättynyt Sebastian Vettelin päätöksestä jättää Ferrari. Wolff myös painottaa, ettei Mercedekseltä kannata vielä odottaa päätöksiä ensi kauden kuljettajiin liittyen.

Vettel ja Ferrari ilmoittivat tässä kuussa yhteistyönsä päättymisestä alkavan kauden jälkeen. Nelinkertainen maailmanmestari ehti viettää italialaistallissa kuusi vuotta.

Wolff - jolla on omien sanojensa mukaan ”ystävällinen suhde” Vetteliin - näkee osapuolien suhteen rikkoutumisen olleen ilmeistä.

– En ole yllättynyt. Säröt olivat nähtävissä. Hän on mahtava ihminen ja yksi sarjan suurista persoonista viimeisen kymmenen vuoden aikana, Wolff sanoi ESPN:n haastattelussa.

– Ferrari-unelman päättyminen on hänelle pettymys, mutta sellaista se on.

Ilmoitus Vettelin lähdöstä laukaisi ketjureaktion, jossa Carlos Sainzista tuli 32-vuotiaan saksalaisen korvaaja ja Daniel Ricciardo siirtyi Renault’n riveistä McLarenille. Wolffin Mercedes on puolestaan yhdistetty Vetteliin, joka voisi korvata viimeistä sopimusvuottaan ajavan Valtteri Bottaksen.

Wolff ei kuitenkaan aio hätäillä vuoden 2021 kokoonpanon suhteen.

– Päätöksiä voi vain harvoin tehdä alkuvaiheessa kautta, koska oli kyse sitten Ricciardosta Renault’lla, Carloksesta McLarenilla tai Sebastianista Ferrarilla, he kaikki tulevat kilpailemaan pian uusissa talleissa. He ovat kehittämässä autoja, näkevät uudet innovaatiot ja ajavat joissakin kisoissa myös oman osuutensa tallin menestyksestä.

– Joten, kyllä, nämä päätökset tulivat nopeammin kuin itse olisin ne tehnyt, mutta nyt tilannetta on mielenkiintoista seurata. Ehkä tässä on jotain opittavaa, Wolff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat