Toto Wolffilta avointa Mercedes-kuskispekulaatiota: ”Katsomme, mitä teemme George Russellin kanssa, ja sitten on Vettel-käänne”

Sekä Lewis Hamiltonin että Valtteri Bottaksen Mercedes-sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen. Soppaa mutkistaa Sebastian Vettelin lähtö Ferrarilta, mihin myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff iski jo lusikkansa.

Kuusinkertainen maailmanmestari Hamilton jatkanee uraansa tämänkin kauden jälkeen Mercedeksellä, mutta Bottaksen jatko on tutusti epävarmemmalla pohjalla. Nyt Mercedes-spekulaatioihin on noussut mukaan myös Vettel.

Neljä maailmanmestaruutta voittanut Vettel tietäisi Hamiltonin rinnalla Mercedekselle todellista supertähtikaksikkoa. Saksalainen talli saisi samalla taas saksalaisen kuskin.

– Totta kai saksalainen kuljettaja saksalaisessa autossa olisi hyvä markkinointitarina, Wolff sanoi ORF:n haastattelussa.

– Keskitymme yksinomaan menestykseen. Sebastian on totta kai todella hyvä. Hänellä on vaikutusvaltaa. Hän voi päättää itse, haluaako hän lopettaa vai siirtyä toiseen talliin. On yhä joitain mielenkiintoisia paikkoja, minne mennä, Wolff heitti.

Mercedeksen rinnalla Vettelin potentiaaliseksi seuraavaksi talliksi on spekuloitu Renault'ta.

Entä Russell?

Wolff muistutti myös Mercedes-suojatti George Russellin sisältyvän tiiminsä pohdintoihin. 22-vuotias brittilupaus aloittaa toisen kautensa Williamsilla.

– Katsomme, mitä teemme George Russellin kanssa ja sitten on Vettelin käänne, Wolff sanoi.

– Tämä ei ole kuitenkaan korkeimmalla agendassamme tällä hetkellä, haluamme keskittyä omaan tiimiimme ensin.

Ei hätiköintiä

Tällä viikolla julkaistiin jo Carlos Sainzin siirtyminen McLarenilta tämän kauden jälkeen Ferrarille ja Daniel Ricciardon vaihdos Renault’lta McLarenille. Wolffin mukaan Mercedes ei halua kuitenkaan kiirehtiä päätöksissään.

Wolff muistuttaa, että strategiassa on kyse myös autoa koskevista innovaatioista. Tilanne muuttuu kinkkisemmäksi, jos kuskilla on jo hyvissä ajoin seuraavaksi vuodeksi sopimus kilpailijan riveihin.

– Tiedät, että kuljettajasi voi käyttää sitä sinua vastaan ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat