Valtteri Bottaksen asemasta taas villiä spekulaatiota – Toto Wolff haluaa tarkentaa sanomisiaan

1:53
Näin Toto Wolff kommentoi Valtteri Bottaksen kautta viime marraskuussa.

Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin kommentit kiinnostuksesta Sebastian Vetteliä ja nuorta George Russellia kohtaan tulkittiin nopeasti epäluottamuslauseeksi Valtteri Bottakselle, mutta nyt F1-tiimipomo kertoo nykyisen kokoonpanonsa olevan etusijalla päätöksissä.

Wolff nostatti kulmakarvoja toteamalla pian Vettelin Ferrari-lähdön perään, ettei Mercedes voi olla huomioimatta kuskimarkkinoilla muuttunutta tilannetta.

Kun Wolff seuraavaksi kommentoi itävaltalaiselle ORF-kanavalle, että Mercedes pohtii, mitä tehdä nuoren lupauksensa George Russellin kanssa, soppa oli valmis. Kumpaakin kuskia on sovitettu Valtteri Bottaksen ajopaikalle, jos Lewis Hamilton ei keksi yhtäkkiä jättää sarjaa kokonaan.

Nyt Wolff kuitenkin kiistää, että Vettelin tai Russellin osalta käytäisiin tässä vaiheessa mitään keskusteluita.

– Olemme uskollisia nykyisille kuljettajillemme emmekä halua aloittaa neuvotteluita aikana, jolloin kausi ei ole edes käynnistynyt, Wolff linjaa saksalaiselle NTV:lle.

– Vasta sitten alamme katsella laatikon ulkopuolelle ja arvioida, onko muita vaihtoehtoja tarjolla, hän lisää.

Kauden on tarkoitus käynnistyä heinäkuussa Itävallasta. Bottaksen ajosuoritukset ovat edelleen ensisijainen kriteeri hänen tulevaisuutensa arvioimisessa.

Vettel edustaa samanlaisia arvoja

Wolff myönsi aiemmin, että saksalainen kuski saksalaisessa tallissa kuulostaisi kuitenkin houkuttelevalta. Tätä emoyhtiö Daimler on huhujen mukaan ajanutkin aktiivisesti. Wolffin mukaan tämä ei silti tarkoita, että Vettelille työstettäisiin jo ajopenkkiä.

– Saksalaisesta näkökulmasta se olisi mahtava juttu, mutta meidän täytyy olla rehellisiä tiimillemme, ja uskollisuus on tärkeä osa arvojamme.

– Tiedän hänet (Vettelin) henkilönä, ja hän on todella suorapuheinen ja edustaa samanlaisia arvoja kanssani. Urheilijana hän on nelinkertainen maailmanmestari, joten suorituskyvystä ei tarvitse edes puhua, Wolff kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja