Toto Wolff lähetti uhmakkaan varoituksen Red Bullin suuntaan Lewis Hamiltonin hylkäyksen jälkeen

Lewis Hamiltonin aika-ajosuorituksen hylkääminen ja siihen johtanut tutkinta tuntuu ottavan Mercedes-pomo Toto Wolffilla koville. 

Wolff sanoo aidosti yllättyneensä siitä, että tuomaristo päätti hylätä Hamiltonin sellaisen osan takia, josta Mercedes ei ollut tehnyt tietoisesti sääntöjen vastaista vaan joka oli pettänyt aika-ajojen aikana.

Kun Hamilton rangaistuksestaan huolimatta sijoittui lauantain sprintissä viidenneksi ja kohensi näin merkittävästi mahdollisuuksiaan sunnuntain kilpailua silmällä pitäen, Wolff antoi palaa.

– Mahtavaa työtä, Lewis, Wolff sanoi kuljettajalleen tiimiradiossa ja jatkoi lauseella, jonka jokainen voi kääntää haluamallaan tavalla.

– Fuck them all!

Aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Wolff täsmensi, ettei lausahdus ollut kohdistettu varsineisesti kenellekään.

– Kyse on yleisestä mielenmaisemasta, Wolff sanoi Onestopstrategy-sivuston mukaan.

Hamiltonin rangaistukseen liittyen Wolffin mielenmaisema on sellainen, että tuomariston päätös oli äärimmäinen ja epätyypillinen.

– Viime vuosina he (FIA) ovat aina sanoneet, että "korjaa sitä, korjaa tätä". Näin kävi myös viime viikonloppuna Red Bullin kanssa ja monta kertaa ennen sitä.

Wolff viittaa lausunnollaan siihen, että Red Bullin takasiivessä oli viikko sitten Meksikossa vaurioita, jotka talli korjasi. Rinnastus on sikäli ontuva, että Red Bullin takasiipi ei ollut vaurioiden seurauksena sääntöjen vastainen.

Tältä pohjalta Wolff oli kuitenkin ajatellut, että Mercedes saisi korjata Hamiltonin takasiiven kuntoon ja jatkaa ilman rangaistusta.

– Emme saaneet tehdä niin. Meillä ei ole sääntöjen vastaista takasiipeä. Kyse oli vauriosta. Oikea puoli aukesi 0,2 milliä liikaa, ja tämä vaikutti meidän suorituskykyymme heikentävästi.

– Olemassa on kuitenkin tekninen direktiivi, jossa on mustaa valkoisella, ja me hyväksymme sen.

Kun ajamatta on Brasilian jälkeen enää kolme GP-viikonloppua ja molemmat mestaruustaistelut käyvät kuumana, Wolff vakuuttaa, että Mercedes tulee tekemään loppukauden aikana kaikkensa mestaruuksien eteen myös kulisseissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Verstappenin auto otetaan Mercedes-leirissä suurennuslasin alle.

– Aiomme käydä läpi jokaisen videoklipin, jonka saamme käsiimme. Voin luvata, että tulemme esittämään paljon kysymyksiä seuraavissa kilpailuissa.

Lue myös:

    Uusimmat