F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Pettynyt Mercedes-pomo lausui muille talleille tuiman varoituksen: "Nämä ovat niitä päiviä, joita kilpailijoidemme täytyy pelätä"

3:53
F1-sarjan 70-vuotisjuhlakilpailun viimeinen kierros: Max Verstappen ajoi voittoon.

F1-sarjan 70-vuotisjuhlakilpailu oli Mercedekselle tuloksellisesti pettymys, mutta tallipäällikkö Toto Wolff vakuuttaa, että jälkikäteen katsottuna tappio Red Bullille ja Max Verstappenille saattoi olla hyväkin asia – Mercedeksen itsensä kannalta.

Eturivistä lähteneet Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton olivat voimattomia, kun neljännestä ruudusta startannut Verstappen ajoi Silverstonessa uransa yhdeksänteen GP-voittoon.

Voittotaistelu ratkesi siihen, että Pirellin renkaat kestivät huomattavasti paremmin Red Bullin kuin Mercedeksen alla. Lisäksi Verstappen pääsi starttaamaan kisaan kovimmalla rengasseoksella, kun Bottas ja Hamilton aloittivat kisan pykälää pehmeämmällä, keskikovalla.

Se, miksi Mercedes tarkalleen ottaen oli näinkin suurissa ongelmissa rengaskuluman kanssa, oli tallille vielä sunnuntaina epäselvää. Wolff kuitenkin vakuuttaa, että kaikki kivet on käännetty ensi viikonlopun Espanjan GP:hen mennessä eikä Mercedestä yllätetä enää samalla tavalla kuin Silverstonessa.

– Olemme aina sanoneet, että ne päivät, kun häviämme, ovat niitä päiviä, joista opimme eniten ja joita kilpailijoidemme tulisi pelätä, Wolff jyrähti GP Today -sivuston mukaan Sky Sportsille.

– Tämä päivä osoitti, että täytyy olla nöyrä. Ihmiset ovat sanoneet, että MM-taistelu on jo ohi ja Mercedes voittaa kaikki kisat. Nyt ollaan tässä. Emme voittaneet. Aiomme tehdä perusteellisen selvityksen ymmärtääksemme, mikä ongelma oli. Sitten katsomme, löydämmeko ratkaisuja Barcelonaan mennessä.

Wolff on puhunut ennenkin siitä, että vastoinkäymiset ja tappiot opettavat eniten. Viimeksi vastavankaltainen puheenvuoro kuultiin aivan kauden alussa, kun hän ripitti Ferrarin tallipäällikköäMattia Binottoa tämän sanomisista liittyen italialaistallin moottoreihin kohdistettuun tutkintaan.

– On ironista, että jotkut kilpailijamme ajoivat meidät aivan uusille tasoille. Olimme viime vuonna lähes loppuunpalamisen partaalla, kun yritimme kehittää ja innovoida ollaksemme kilpailukykyisiä radalla. Ja nyt ollaan tässä. Mielestäni olemme tehneet merkittävän harppauksen suorituskyvyssä viime kaudesta tähän kauteen. Tämä johtuu siitä, että meidän oli pakko – ja se on ironista, Wolff sanoi kauden ensimmäisen GP-viikonlopun yhteydessä.

Lausunollaan Wolff viittasi siihen, että kun Ferrarin sääntöjen vastainen voimayksikkö oli viime kaudella niin tehokas, Mercedeksen oli pakko keksiä jotain löytääkseen lisätehoja omasta voimayksiköstään.

Tällä kaudella Mercedeksellä onkin sarjan selkeästi tehokkain voimayksikkö. Ferrari taas joutuu tulemaan toimeen huomattavasti vähemmin tehoin, sillä talli joutui muuttamaan voimayksikköään FIAn tutkimusten seurauksena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja