Max Verstappenilta vahvistus: tämän takia hän otti 50 000 euron sakot – "Näyttää siltä, että siellä tapahtuu edelleen jotain"

Max Verstappen vahvisti lauantaina syyn sille, miksi hän tutkaili Lewis Hamiltonin takasiipeä perjantain aika-ajojen jälkeen.

Kysymykset eivät kohdistuneet avattavaan takasiipeen, johon liittyvästä sääntörikkeestä Hamiltonia rangaistiin, vaan takasiiven joustamiseen.

Saksalaislehden mukaan Red Bull uskoo, että Mercedeksen takasiipi joustaa, kun auton nopeus ylittää 260 kilometriä tunnissa.

Verstappen vahvisti nämä tiedot lauantain sprintin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Videolta näkee täsmälleen, mitä olin tekemässä. Katsoin vain, miten paljon heidän takasiipensä joustaa.

– Asiasta on käyty keskustelua, ja jotkut asiat ovat vielä selvittämättä. Näyttää siltä, että siipi joustaa tietyssä nopeudessa.

Tapaus on sikäli mielenkiintoinen, että FIA tiukensi aiemmin tällä kaudella sääntöjään siipien joustonvaraan liittyen, kun Mercedes oli esittänyt FIAlle kysymyksiä Red Bullin takasiivestä. Se, että FIA tiukensi toleranssiaan, pakotti Red Bullin lisäksi muutaman muunkin tallin jäykistämään siipiään.

–  Näyttää siltä, että siellä (Mercedeksen takasiivessä) tapahtuu edelleen jotain, ja siksi menin katsomaan.

Tutkimukset maksoivat Verstappenille 50 000 euroa. Red Bullin kannalta keikka oli täydellinen, sillä sakot määrättiin Verstappenille, eli talli sai tiedot Mercedeksen takasiivestä täysin ilmaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat