Mainos

Toteuttaako Trump vuoden takaisen lupauksensa? – ”Presidenttinä en nosta palkkaa dollariakaan”

On vielä täysi mysteeri miten paljon Donald Trumpin lennokkailla vaalipuheilla ja päätöksillä Yhdysvaltain tulevana presidenttinä on lopulta tekemistä keskenään.

Yksi hänen vaalilupauksistaan on luopua presidentille kuuluvasta 400 000 dollarin vuosipalkasta. CBS News kirjoittaa Trumpin puhuneen asiasta Rochesterissä New Hamphiressa järjestetyssä vaalitilaisuudessa viime vuoden lokakuussa.

– Kerron teille, että jos minut valitaan presidentiksi, niin en aio ottaa vastaan palkkaa. Se ei olisi minulle mikään iso juttu.

Joitain päiviä myöhemmin häneltä kysyttiin asiasta Twitterissä, joten hän teki lupauksen uudelleen vastaukseksi kuvatulla videolla.

– Mitä palkkaan tulee, niin en aio ottaa edes dollaria. Luovun täysin palkastani, jos minut valitaan presidentiksi.  

Forbes arvioi syyskuussa Trumpin omaisuuden arvoksi yhteensä 3,7 miljardia dollaria, joten hän mitä luultavammin tullee toimeen ihan kivasti ilman presidentille kuuluvaa palkkaakin.

Trump ei olisi ensimmäinen palkastaan luopuva Yhdysvaltain presidentti. Snopes.comin mukaan John F. Kennedy ja Herbert Hoover luovuttivat aikanaan palkkansa kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

12:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.