Trumpin alhaiset verotiedot paljastuivat viimein – näin tutkija arvioi sen vaikuttavan presidentinvaaleihin

7:17
Katso yllä oleva video: Näin NYTin paljastukset Trumpin verotiedoista vaikuttavat tuleviin presidentinvaaleihin, arvioi suomalaistutkija.

Yhdysvalloissa New York Times on julkaissut presidentti Donald Trumpin verotiedot, joita Trump ei ole itse aiemmin suostunut kertomaan.

Lehden mukaan Trump maksoi veroja vain 750 dollaria vuonna 2016, kun hänet valittiin presidentiksi, samoin toisena presidenttivuotenaan 2017.

MTV:n Uutisaamussa vierailleen Ulkopoliittisen instituutin vierailevan tutkijan Maria Annalan mukaan paljastuksella ei ole kovin suurta vaikutusta tuleviin presidentinvaaleihin.

– Uskon, että sillä ei ole suurta merkitystä hyvin jyrkän kahtiajakautumisen vuoksi.

Taustalla on se, että amerikkalaiset ovat kahtiajakautuneet myös median osalta, ketä he uskovat.

– Trump ja hänen kannattajansa pitävät New York Timesia epäuskottavana. Jos kannattaa Trumpia, sen (verotietopaljastuksen) voi sivuuttaa vain poliittisena ajojahtina.

Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta!

Trump: "FAKE NEWS"

Trump itse otti kantaa New York Timesin paljastukseen totutulla tavalla.

– FAKE NEWS, kuului lyhyesti presidentin kannanotto.

Annalan mukaan Trumpin vastustajat ovat puolestaan koko ajan epäilleet, ettei Trumpilla ole "puhtaita jauhoja pussissaan".

– Oli täysin poikkeuksellista, että hän kieltäytyi julkaisemasta verotietojaan 2016 presidentinvaalikampanjan aikana tai nyt presidenttinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja