Mainos

Tosielämän Peppi Pitkätossu: 30-kiloinen tyttö nostaa maasta kaksi kertaa oman painonsa

Kahdeksanvuotias pikkutyttö osoittaa, että hän on voimakkaampi kuin miltä päällepäin näyttää.

Kun ruotsalainen kahdeksanvuotias Ebba Bergström kysyi kuntosalilla, voisiko hän yrittää maastavetoa, muut paikallaolijat nauroivat. Tyttö osoitti kuitenkin kaikki luulot vääriksi nostamalla maasta kaksi kertaa oman painonsa verran.

Videolle tallentui, kuinka tämä 30-kiloinen tyttö nostaa maasta 60-kiloisen tangon varmoin ottein.

"Voisin nostaa enemmänkin" 

Aivan uusi asia voimailu ei tytölle ole, sillä hän on kasvanut painonnoston ympäröimänä. Tytön isä on Anders Bergström, joka kilpaili painonnostossa Atlantan olympiakisoissa vuonna 1996. Hänen sisarensa on puolestaan Pohjoismaiden juniorimestari samassa lajissa. Vaikka Ebba on kasvanut urheilullisessa perheessä, isä ei uskonut, että hänen tyttärensä pystyisi moiseen tekoon noin nuorena.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Isä oli kuntosalin vastaanotossa, kun hänelle tultiin kertomaan, että tyttö oli nostanut maasta 60 kiloa. Isä ei uskonut asiaa todeksi, vaan luuli, että kaverit yrittivät huijata häntä. Suoritus tallentui kuitenkin videolle, josta tapahtuma pystyttiin todistamaan.

– Kerroin Ebballe, että hänen olisi oltava varovainen nostaessaan niin raskaita painoja. Silloin hän sanoi, ettei se ollut niin raskas, voisin nostaa enemmänkin, isä kertoo.

Painonoston pariin mahdollisimman nuorena

Isä kertoo olevansa erittäin ylpeä tyttärestään, jolla on videon mukaan tekniikka hallussaan. Mutta eikö ole hieman liian aikaista aloittaa painonnosto jo noin nuorena?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ei, se on myytti. On olemassa tieteellistä näyttöä, että painonnosto on mahdollista aloittaa jo paljon aikaisemminkin kuin kahdeksanvuotiaana, Bergström kertoo.

Bergström viittaa liikuntafysiologi Michael Tonkonogin tutkimukseen, jossa suositellaan voimaharjoittelun aloittamista jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Video: Inspiroiduitko? Katso Musta Barbaarin treenivinkit!

Lähde: Express

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.