Toro Rosso -pomo tyrmää varikkopuheet: “Red Bullin junioriohjelma ei ole kriisissä”

Formula ykkösissä kisaavan Toro Rosso -tallin nokkamies Franz Tost kiistää puheet siitä, että Red Bull -tallin junioriohjelma olisi ajautunut kriisiin.

Red Bullin sisartallin Toro Rosson perinteinen rooli on koulia nuoria kuljettajalupauksia emotallin autoihin. Vaihtuvuus itävaltalaistallin organisaatiossa on viime aikoina ollut kuitenkin nopeaa, kun nuoret lupaukset eivät kaikki ole kyenneet täyttämään kuljettajarulettia pyörittävän Helmut Markon kovaa vaatimustasoa.

Daniil Kvjat palasi alkavalla kaudella jo kolmannen kerran Toro Rosson ohjaimiin. Myös venäläiskuskin tallitoveri Alexander Albon on jo aiemmin kertaalleen pudotettu Red Bullin junioriohjelmasta.

Seuraavana kuljettajapaikkaa Red Bullin junioreista odottaa Dan Ticktum, mutta britti ei omaa vielä riittävää määrää superlisenssipisteitä kilpaillakseen kuninkuusluokassa. Tost ei ole kuljettajatilanteesta kuitenkaan huolissaan.

– On täyttä puppua, että Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelma olisi kriisissä. Marko tekee fantastista työtä ja meillä on hyvät kuljettajat, Tost painotti motorsport.comille.

– Olisimme kriisissä vain siinä tapauksessa, ettei meillä olisi kuljettajia ohjelmamme tarpeisiin Red Bullilla ja Toro Rossolla. Meillä on Max Verstappen, joka kykenee voittamaan kisoja ja toivottavasti myös mestaruuden, lahjakas ja nopea Pierre Gasly ja kaksi fantastista kuljettajaa Toro Rossolla.

– Ympäristö ei ratkaise sitä, kuka menestyy ja kuka ei. Kuljettajat tekevät sen itse. Heidän suorituskykynsä on ratkaiseva tekijä, jonka kanssa olemme myös rehellisiä. Voimme sanoa: “jos et suoriudu riittävän hyvin, niin joudut ulos”, Tost lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat