Red Bull -pomo vakuuttaa kuskiparin tasa-arvoa: “Gasly on vapaa kilpailemaan”

Formula ykkösissä kisaava Red Bull -talli ei aio suitsia kuljettajaparinsa Max Verstappenin ja Pierre Gaslyn välistä kilpailua ensi kaudella, vakuuttaa itävaltalaistallin neuvonantajana toimiva Helmut Marko.

Verstappen saa ensi kauden tallitoverikseen sisartallin Toro Rosson riveistä ylennettävän Gaslyn. Marko muistuttaa kuljettajaparin tekevän töitä tallin edun mukaisesti, mutta Gasly saa silti vapaat kädet kilpailla kokeneempaa tallitoveriaan vastaan.

– Gasly tulee talliin nuorukaisena, joten on aivan selvää, että hänen täytyy noudattaa Red Bullin sääntöjä. Se on helppoa: Max on paljon tutumpi tallin kanssa, mutta Gasly on vapaa kilpailemaan. Hänen täytyy vain näyttää suorituskykyä. He ovat tasa-arvoisia, Marko painotti motorsport-magazin.comille.

21-vuotias Verstappen on ehtinyt ajaa urallaan kuninkuusluokassa jo 81 osakilpailua Red Bullin organisaatiossa. Hollantilaiskuskia puolitoista vuotta vanhempi Gasly teki debyyttinsä Toro Rossolla Malesian GP:ssä kaudella 2017.

Red Bullin leirissä odotetaan nyt jännityksellä, millaista suorituskykyä tallin ensi kauden moottoritoimittaja Honda kykenee tarjoamaan. Auton rungossa Marko ei näe heikkouksia.

– Kauden toinen puolisko antoi meille syytä olla erityisen positiivisia auton kehityksestä. Luotettavuus on Red Bullin osalta parantunut. Meillä on selvästi paras auto, Marko kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat