Toro Rosso -pomo suitsuttaa Hondan tekemää työtä: “Voimayksikön tilanne on fantastinen”

Formulasarjassa kilpailevan Toro Rosso -tallin moottoritoimittaja Honda on ottanut talven aikana ison askeleen eteenpäin, kertoo tallin tekninen johtaja Jody Egginton.

Alkavalla kaudella Hondan moottorit löytyvät myös Toro Rosson emotallin Red Bullin autoista. Egginton kertoo japanilaisvalmistajan tekemän työn tyydyttävän tallia enemmän kuin hyvin.

– Honda on tehnyt taustalla omaa työtään, eivätkä he ole aiheuttaneet meille kompromiseja. Tilanne voimayksikon kanssa on fantastinen. Jatkoimme tavallaan siitä, mihin viime vuonna jäimme, Egginton kertoi motorsport.comin mukaan.

– Tämä on meille mutkaton tilanne, koska suurin osa kavereista varikolla on edelleen samoja ja tunnemme heidät entistä paremmin, Egginton lisäsi.

Viime kaudella Hondan voimanlähde kärsi luotettavuusongelmista, mutta Egginton uskoo valmistajan selättäneen vaikeudet.

– Honda teki viime kaudella vahvaa kehitystyötä. He löysivät paljon lisää kilowatteja ja etenivät rivakkaa tahtia. Kuten muutkin moottorivalmistajat, niin myös Honda on ollut talven aikana todella kiireinen seuraavien kehitysaskelien kanssa.

– Otamme nämä käyttöön vaiheittain ja puskemme eteenpäin. Yksikään talleista ei ole vielä lähelläkään saavuttaa moottorin toimintaikkunan rajoja. Uusi moottori on on ottanut fantastisen askeleen eteenpäin viime vuodesta, Egginton hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat