Honda-pomo iloitsee: “Olemme paremmassa iskussa kuin Renault”

3:50
F1-studiossa arvioidaan Valtteri Bottaksen esitystä Barcelonassa.

Formula ykkösissä Red Bullille ja sen sisartallille Toro Rossolle moottorit toimittava Honda on onnistunut kehitystyössään paremmin kuin Renault, katsoo japanilaisvalmistajan F1-pomo Masashi Yamamoto.

Red Bull ja Honda sijoittuivat sunnuntaina Barcelonassa Ferrarien edelle, kun itävaltalaistallin kuljettaja Max Verstappen toi autonsa ruutulipulle kisan kolmantena. Yamamoton mietteet ovat silti tallin ex-moottoritoimittajan Renault’n peittomisessa, jonka Honda on japanilaisen mielestä jättänyt nyt moottoritoimittajien hännänhuipuksi.

– Red Bullilta ja Toro Rossolta saamamme avun myötä olemme tällä hetkellä paremmassa iskussa kuin Renault. En kuitenkaan katso, että olisimme kaukana heidän edellään, Yamamamoto arvioi voimasuhteita Speed Weekille.

Yamamoto kertoo Hondan panostavan seuraavassa moottoripäivityksessään tehon lisäämiseen. Päivityksen odotetaan saapuvan käyttöön kesän kuluessa.

– Meidän täytyy tehdä kovasti töitä tehon lisäämiseksi, mutta samalla meidän täytyy pitää luotettavuus korkealla tasolla. Se vaatii paljon kehitystyötä, mutta ilman sitä meidän on vaikea ottaa muita kiinni.

– Hondalla tavoite on aina voittaa. Tähän asti olemme keskittyneet tasapainottamaan hevosvoimia ja luotettavuutta, mutta mielestäni tarvitsemme nyt ehdottomasti lisää hevosvoimia, Yamamoto linjasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.