Mainos

Tornion koiravaljakkoyrittäjällä ei tarvittavaa asiakirjaa

Torniolainen koiravaljakkoajelun järjestänyt yrittäjä ei ole toimittanut toiminnalta vaadittavaa turvallisuusasiakirjaa Kuluttajavirastolle. Liikennevahinkojen tutkijalautakunta on ryhtynyt tutkimaan valjakkoturmaa.

Kuluttajaviraston ohjeet ohjelmapalveluiden turvallisuuden edistämiseksi tulivat voimaan syyskuussa 2003.

Ohjeisiin sisältyvä turvallisuusasiakirja tulee toimittaa yrityksen kotipaikan terveysviranomaisille. Tuoteturvallisuuslain kolmannen pykälän mukaan toiminnanharjoittaja vastaa turvallisuudesta koko järjestämänsä ohjelman ajan.

Terveystarkastaja Markku Kivelän mukaan heillä ei ole kyseiseltä matkanjärjestäjältä turvallisuusasiakirjaa arkistoissa tai kortistoissa.

Kuluttajaviraston ohjeissa kerrotaan muun muassa kuinka turvallisuus täytyy varmistaa, kun osallistujat ovat alle 18-vuotiaita tai kun he ovat ulkomaalaisia.

Kirjallisessa turvallisuusasiakirjassa toiminnanharjoittajan on laadittava vähimmäisohjeet turvallisuuden varmistamiseksi.

Kivelä on yrittänyt tavoittaa matkailuyrittäjää eilisen onnettomuuden jälkeen tuloksetta. Yrittäjän on tehtävä onnettomuudesta ilmoitus Kuluttajavirastolle.

Tutkimukset jatkuvat

Poliisi jatkaa koiravaljakkoturman tutkintaa Torniossa. Tutkinnanjohtaja Lasse Vaaraniemen mukaan tutkinnassa on siinä mielessä kiire, että ainakin osa onnettomuudessa mukana olleista italialaisturisteista suuntaa Ruotsin kautta Italiaan jo tänään.

Komisario Vaaraniemi pitää liikennevahinkojen tutkijalautakunnan mukaan tuloa poikkeuksellisena. Lautakunta ei normaalisti osallistu sellaisten onnettomuuksien tutkintaan, jossa ei ole kysymys tieliikenteestä.

Poliisin mukaan junan alle jääneessä koiravaljakossa oli jarru. Poliisi ei kuitenkaan vielä tiedä, yrittivätkö surmansa saaneet nuoret käyttää sitä.

Tutkintajohtajan mukaan onnettomuuden sattuessa oli pimeää ja pilvipoutaista. Lunta ei siis onnettomuushetkellä satanut.

- Tapahtumapaikalla on kuitenkin pajukkoa, ja kun lunta on aiemmin satanut valtavasti, on näkyvyys ollut jonkin verran rajoittunut, Vaaraniemi kuvailee onnettomusspaikan olosuhteita.

Turmassa kuoli kaksi nuorta italialaisturistia, joista poika oli 17-vuotias ja tyttö 14-vuotias. Uhrit eivät olleet sisaruksia. Pojan äiti ja isä sekä tytön äiti olivat mukana.

- Uhrien vanhemmat jäävät vielä tänne. Selvitämme muun muassa vainajien kuljetusta, Vaaraniemi kertoo.

Onnettomuus sattui eilen kello 18.40 Tornion Korpikylässä. Menehtyneet tyttö ja poika matkasivat letkan yhdeksännessä valjakossa, joka jäi pohjoisesta tulevan matkustajajunan alle.

VR:n turvallisuusjohtajan Yrjö Poutiaisen mukaan VR auttaa poliisia tutkinnassa antamalla tarvittavat tiedot olosuhteista ja junan liikenneviestinnästä.

(MTV3-STT)

(26.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.