Mainos

Töölön pankkiryöstäjiksi epäillyt vangittu

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Töölön pankkiryöstäjiksi epäillyt virolaiset. Vangitusta nelikosta kahta, yhtä miestä ja naista, epäillään ryöstön yrityksen ohella törkeästä ryöstöstä. Heidän uskotaan osallistuneen molempiin Sampo Pankin Töölön konttoriin kohdistuneisiin tekoihin. Tutkimusten perusteella kuljettaja ja odottaja olisivat olleet samat.

Kaikkien epäiltyjen kohdalla vangitsemisen perusteena olivat todennäköiset syyt. Epäillyistä vanhin on syntynyt vuonna 1971 ja joukon nuorin, nainen, vuonna 1985. Kaksi muuta ovat vuonna 1978 syntyneitä.

Käräjäoikeus käsitteli vangitsemisia poliisin pyynnöstä suljettujen ovien takana. Rikoskomisario Mikko Halme ei tutkinnallisista syistä kerro, mitä epäillyt ovat kuulusteluissa kertoneet.

Poliisi nappasi nelikon Tuusulassa

Ryöstäjät iskivät Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä sijaitsevaan pankkikonttoriin viime viikon maanantaina sekä toistamiseen viime perjantaina. Jälkimmäisellä kerralla tekijät jäivät ilman saalista.

Sampo Pankkiin tuli perjantaina aamupäivällä kaksi asein varustautunutta miestä, jotka yrittivät anastaa käteiskassasta rahaa. Turvajärjestelmien takia tässä ei onnistuttu.

Silminnäkijöiltä saatujen tietojen perusteella epäillyt nousivat Töölönkatu 38:n kohdalla mustaan Volvo-henkilöautoon, joka lähti Meilahden suuntaan. Poliisi pysäytti auton Tuusulassa, ja kolme miestä ja yksi nainen otettiin kiinni.

Samainen Sampo Pankin konttori oli ryöstäjien tähtäimessä myös viime viikon maanantai-iltapäivällä, jolloin pankkiin marssinut aseistautunut kaksikko sai saaliikseen poliisin mukaan pienehkön summan rahaa. Tällöin tekijät ampaisivat Töölönkatu 38:n kohdalta pakoon tiettävästi harmaalla BMW-farmariautolla. Saalista ei ole löydetty.

Syytteiden nostamisen määräaika jutussa on marraskuun loppupuolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.