Toni Vilanderilta hauska paljastus Kimi Räikkösen rallivuosilta: kuntovalmentaja täysin hukassa – "Se oli sokki"

4:07
Toni Vilander kertoo: Kimi Räikkösen kuntovalmentaja Mark Arnall oli rallin MM-sarjassa täysin hukassa

Kimi Räikkösen kuntovalmentajana toimiva Mark Arnall sai viikonloppuna Imolassa täyteen komean merkkipaalun. Kyseessä oli Arnallille 400 F1-osakilpailu paikan päällä, ja Räikkönenkin kunnioitti Arnallin saavutusta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Monacon GP 20.-23.5. 

To: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat jo klo 15.30
Su: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat jo klo 15.15 

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Arnall aloitti F1:ssä vuonna 1997 McLarenilla. Hän työskenteli ensimmäisellä kaudellaan sekä David Coulthardin että Mika Häkkisen kanssa. Seuraavana vuonna hän aloitti Häkkisen valmentajana, mutta yhteistyö Coulthardin kanssa jatkui edelleen.

Kuvio jatkui samanlaisena aina vuoteen 2004 saakka, mutta Räikkönen korvasi Häkkisen vuonna 2002. Vuodesta 2005 lähtien Arnall on työskennellyt vain ja ainoastaan Räikkösen kanssa.

Yhteiset vuodet ovat tehneet yhteistyöstä sujuvaa.

– Se on tullut vuosien aikana hyvin esille, miten Mark osaa antaa Kimille tilaa, kun sitä tarvitaan. Hän näkee muutamassa sekunnissa, mikä Kimillä on fiilis, C Moren asiantuntija Toni Vilander kehaisi viikonlopun lähetyksessä.

Mutta ihan aina Arnallkaan ei ole tilanteen päällä. Tämä kävi Vilanderille selväksi vuonna 2010, kun Räikkönen oli lopettanut ajamisen F1:ssä ja siirtynyt rallin MM-sarjaan.

– Ne oli aika hauskoja ne rallivuodet, kun Mark oli siellä formulakokemuksella. Se oli hänelle kova sokki, Vilander naureskeli.

Rallin MM-sarja jatkuu tänään käynnistyvällä Kroatian osakilpailulla. MTV Urheilu seuraa kisan tapahtumia tiiviisti. F1-kausi jatkuu ensi viikolla Portugalissa. 

Jutun yläreunassa olevalla videolla Vilander kertoo Arnallin kanssa eräässä MM-rallissa käymästään keskustelusta. Vilander myös taustoittaa sitä, miksi Räikkönen ja Arnall ovat tehneet niin pitkään yhteistyötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja