Toni Vilanderilta hauska paljastus Kimi Räikkösen rallivuosilta: kuntovalmentaja täysin hukassa – "Se oli sokki"

Kimi Räikkösen kuntovalmentajana toimiva Mark Arnall sai viikonloppuna Imolassa täyteen komean merkkipaalun. Kyseessä oli Arnallille 400 F1-osakilpailu paikan päällä, ja Räikkönenkin kunnioitti Arnallin saavutusta.

Arnall aloitti F1:ssä vuonna 1997 McLarenilla. Hän työskenteli ensimmäisellä kaudellaan sekä David Coulthardin että Mika Häkkisen kanssa. Seuraavana vuonna hän aloitti Häkkisen valmentajana, mutta yhteistyö Coulthardin kanssa jatkui edelleen.

Kuvio jatkui samanlaisena aina vuoteen 2004 saakka, mutta Räikkönen korvasi Häkkisen vuonna 2002. Vuodesta 2005 lähtien Arnall on työskennellyt vain ja ainoastaan Räikkösen kanssa.

Yhteiset vuodet ovat tehneet yhteistyöstä sujuvaa.

– Se on tullut vuosien aikana hyvin esille, miten Mark osaa antaa Kimille tilaa, kun sitä tarvitaan. Hän näkee muutamassa sekunnissa, mikä Kimillä on fiilis, C Moren asiantuntija Toni Vilander kehaisi viikonlopun lähetyksessä.

Mutta ihan aina Arnallkaan ei ole tilanteen päällä. Tämä kävi Vilanderille selväksi vuonna 2010, kun Räikkönen oli lopettanut ajamisen F1:ssä ja siirtynyt rallin MM-sarjaan.

– Ne oli aika hauskoja ne rallivuodet, kun Mark oli siellä formulakokemuksella. Se oli hänelle kova sokki, Vilander naureskeli.

Rallin MM-sarja jatkuu tänään käynnistyvällä Kroatian osakilpailulla. MTV Urheilu seuraa kisan tapahtumia tiiviisti. F1-kausi jatkuu ensi viikolla Portugalissa. 

Jutun yläreunassa olevalla videolla Vilander kertoo Arnallin kanssa eräässä MM-rallissa käymästään keskustelusta. Vilander myös taustoittaa sitä, miksi Räikkönen ja Arnall ovat tehneet niin pitkään yhteistyötä.

Lue myös:

    Uusimmat