Mika Häkkinen antaa Suomen ennätyksen Räikköselle ilomielin: ”Kimi sai kunnon mahdollisuuden”

Mika Häkkinen sanoo, ettei ole lainkaan harmissaan Kimi Räikkösen vietyä suomalaisten F1-kuljettajien kaikkien aikojen voittoennätyksen nimiinsä Yhdysvaltain osakilpailun ykköstilallaan.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen kasvatti Austinissa F1-uransa voittosaldon 21:een oltuaan sitä ennen viisi ja puoli vuotta tasoissa Häkkisen kanssa tilastokärjessä. Kaksinkertainen maailmanmestari tiivisti tuntonsa asiasta Unibetin blogissaan.

– Kun Kimi Räikkönen ohitti minut 21. voitollaan voittojen määrässä, olin siitä aivan yhtä iloinen kuin muutkin, Häkkinen vakuuttaa.

– Minun kahdeskymmenes ja viimeinen F1-voittoni tuli myös USA:n osakilpailusta Indianapolisin radalta vuonna 2001, jolloin Kimi ajoi ensimmäistä kauttaan formula ykkösissä. Tällä tavoin uramme limittyivät hienosti yhteen, ja USA on suosinut meitä molempia, Häkkinen jatkaa.

Häkkisen mukaan Räikkösen voitosta osattiin F1-piireissä iloita, sillä Ferrarin pyytänyt tätä niin usein soittamaan toista viulua Sebastian Vettelin takana.

– Sunnuntaina Kimi sai kunnollisen mahdollisuuden voittoon: auto oli nopea ja strategia oikea. Hänen piti vain hyödyntää pitkää kokemustaan ottaakseen voiton, Häkkinen toteaa.

– Kisan kriittinen vaihe oli, kun Lewis Hamilton teki ensimmäisen kahdesta varikkopysähdyksestään ja ajoi sitten Kimin kiinni. Silloin Kimin piti puolustaa kovasti paikkaansa ja pitää Hamilton takanaan. Tämä oli hyvä esimerkki tilanteesta, jossa kokemuksesta on hyötyä.

Häkkisen mukaan Räikkönen hyötyi Ferrarin hyvästä suoranopeudesta ja omasta kyvystään hallita renkaiden kulumista. Mercedeksen taktiikkamokan hän kuitenkin jättää pois laskuista.

– Mercedeksen huonosta taktiikasta on puhuttu paljon, mutta Kimi ei voittanut sen takia. Ferrari oli nopea Austinissa, Häkkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat