Toni Vilander koki tallikaverina Jean Alesin tulisen luonteen – ”Aika voimakkaasti otettiin yhteen palavereissa”

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander muisteli viikonlopun F1-studiossa F1-legenda Jean Alesia. Vilander ja Alesi ajoivat tiimikavereina Le Mansin 24 tunnin ajossa.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Formula ykkösissä 1989-2001 ajanut Alesi tunnettiin räiskyvänä persoonana, joka ei epäröinyt ilmaista tunteitaan. Miehen tulisieluisuus tuli selväksi myös Vilanderille.

– Vuonna 2010 ajoin koko kauden Alesin kanssa noita kestävyyskisoja, itse asiassa Alesin ja Giancarlo Fisichellan kanssa. Ensin tutustuin tietysti tähän persoonaan. Aika voimakkaasti otettiin yhteen aina palavereissa ja muissa. Mutta sitten alkoi selkenemään, kuinka pidetty hän oli F1-urallaan fanien keskuudessa, Vilander muistelee C Moren F1-studiossa.

Alesi voitti F1-urallaan vain yhden kisan, mutta nousi Ferrari-vuosinaan 1991-95 kulttimaineeseen.

– Uran alkuvaiheessa hän ajoi ehkä ei niin kilpailukykyisellä autolla loistavia suorituksia. Formula 1 -ura ei hänelle puhjennut niin kukkaan tuloksellisesti huipputiimeissä. Mutta fanien keskuudessa hän oli todella rakastettu, arvioi Vilander.

Alesi ja Vilander pitävät edelleen yhteyttä.

– Aivan huipputyyppi. Joka joulu hän lähettää lahjat, soitot ja kaikki jutut. Siellä on sellaista tunnetta ja aitoutta, niin on kyllä huikea kaveri, Vilander paljastaa Alesista.


Lue myös:

    Uusimmat