Mika Salolta kova väite: F1-tallikaveri mureni suomalaisen antamassa paineessa – "Hän itse asiassa lopetti sen takia"

4:09
Mika Salo linjasi kuluvan F1-kauden alla, mistä Valtteri Bottaksen on päästävä eroon taistellessaan Mercedes-tallitoveriaan Lewis Hamiltonia vastaan.

Entinen F1-kuski Mika Salo tunnustaa uusimmassa Formulasirkus-vodcastissa, ettei hän ollut tallitoverina helpoimmasta päästä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.11.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-sarjassa, kuten muissakin autourheiluluokissa, merkittävin taistelu käydään aina omaa tallitoveria vastaan. Tämän on saanut huomata muun muassa Valtteri Bottas Mercedes-taistossaan Lewis Hamiltonia vastaan.  

Nykyään muun muassa C Moren F1-asiantuntijana ja tuomarina kuninkuusluokassa toimiva Mika Salo, 54, kertoi omia näkemyksiään tallitoverien välisestä kemiasta Formulasirkus-vodcastissa. F1-sarjassa vuosina1994-2002 ajanut Salo tunnusti, ettei hän kaihtanut koviakaan otteita edun saamiseksi. 

Hän nosti esiin japanilaisen Ukyo Katayaman, jonka rinnalla hän ajoi F1-sarjassa Tyrrellillä vuodet 1995-1996. 

– Minulla oli paljon tallikavereita. Kyllä minä pääsin henkisesti niiden päälle aika usein. (Alex) Zanardi oli ensimmäinen, mutta vain parin kisan ajan. Sitten Katayama oli monta vuotta, ja Katayama itse asiassa lopetti sen takia, kun minä hiillostin sitä niin paljon, kun sen kanssa ajoin. Hän sanoi, "ettei tässä hommassa ole mitään järkeä", Salo naurahtaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Katayama päätti F1-uransa Minardilla vuonna 1997 ja ajoi sen jälkeen vielä muita sarjoja muutaman vuoden.

Millä tavoin Salo painosti tallitovereitaan ja mitä hän ajattelee näistä jutuista nykyään? Lisää aiheesta Formulasirkus-vodcastissa noin ajassa 25.30. Salo kertoo myös mielipiteitään nykyformuloista sekä työstään F1-tuomarina. Pääset katsomaan jakson C Moressa tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja