Tommi Mäkisen tallin brittikuski raivoissaan saamastaan aikarangaistuksesta – "Mitä minun pitäisi tehdä? Menettää näkökykyni?

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan WRC-tallin kuljettaja Kris Meeke sai minuutin aikarangaistuksen Chilen MM-rallin jälkeen irroitettuaan autostaan tuulilasin. Rangaistuksen vuoksi Meeke putosi kahdeksannelta sijalta kymmenenneksi ja oli tilanteesta jälkeenpäin raivoissaan.

Meeken tuulilasi rikkoutui auton pyörähdettyä ympäri, jonka jälkeen hän poisti lasin aikatarkastusalueella. Autosportin mukaan Meeke pelkäsi, että lasin palaset voisivat vahingoittaa sekä häntä, että apukuljettajana ollutta Seb Marshallia.

– Teimme töitä aikatarkastusaseman alueella. Se ei ole sallittua, joten okei, se on sääntö. Mutta yritimmekö saada sillä etua? Halusinko ajaa ilman tuulilasia? En, Meeke kertoi Autosportille kisan jälkeen.

– Aikatarkastusasemalla oli kahdeksan minuutin viivästys. Istuin autossa valmiina ajamaan, kun tuulilasin kiinnitys alkoi pettämään. Lasi meinasi pudota päälleni. Ehdin jo sanoa, että emme voi ajaa tätä pätkää. Meidän täytyy keskeyttää.

– Olisin voinut menettää näköni, sillä meillä ei ole suojalaseja autossa. Ainoa vaihtoehto oli irrottaa tuulilasi, Meeke jatkaa

Meeken mielestä päätös rangaistuksesta ei puolla FIA:n yitystä tehdä rallista turvallisempi laji.

– Kaikki tämä hevonpaska FIA:n liikenneturvallisuudesta! Aina puhutaan rataturvallisuudesta, mutta kun teet autostasi turvallisemman ajaa, saat vittu rangaistuksen! Miten tämä on mahdollista mahdollista?

– Mitä minun pitäisi tehdä? Menettää näkökykyni? Meeke ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat