Esapekka Lappi kertoi kohtalokkaan virheensä taustat – muutamassa sekunnissa ehti tapahtua uskomattoman paljon: "Oli typerää ajatella niin"

Esapekka Lappi joutui keskeyttämään Kroatian MM-rallin jo muutaman kilometrin jälkeen kolhittuaan Toyotansa tien reunassa olleeseen isoon kiveen.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
Ke: Testi-ek klo 9.00 alkaen
To: EK1 klo 12.45 alkaen
Pe: EK:t 2-7 klo 7.00 alkaen 
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Lapin keskeytykseen johtaneen tilanteen voit katsoa jutun yläreunassa olevalta videolta.

Kauden toiseen osakilpailuunsa osallistunut Lappi merkkautti ensimmäiseen, 5,5 kilometrin väliaikapisteeseen kuudenneksi nopeimman ajan, mutta hänen matkantekonsa päättyi jo pian tämän jälkeen.

– Oli yhdistelmä vasemmalle ja oikealle kääntyviä mutkia. Leikkasin isosti vasemmalle kääntyvää mutkaa, ja siellä oli paljon mutaa. Se oli hidas paikka, Lappi kertasi WRC+:n lähetyksessä.

– Ajattelin, että renkaat ovat mudassa edellisen mutkan jälkeen, mutta oli typerää ajatella niin. Käänsin oikealle vähän etuajassa, liian aikaisin. Aliarvioin sen, miten etupää reagoi. Kun osuu johonkin renkaan ollessa käännettynä, se ei ole koskaan hyväksi jousitukselle. Jousitus petti, valitettavasti.

Kaiken lisäksi Lappi oli luullut tien reunassa ollutta isoa kiveä paaliksi.

– Mutta se ei muuta mitään. En halua osua paaliin, enkä halua osua kiveen. Nyt se oli liian kova.

Lappi päässee jatkamaan kilpailua lauantaina.

– Näyttää siltä. Emme jatkaneet kovin pitkään, ehkä 700 metriä, ennen kuin pysähdyimme. Auto on jo täällä (huoltoalueella). Uskon, että olemme huomenna mukana.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat