Mainos

Tommi Mäkisen MM-rallitalli takoo miljoonia euroja voittoa – "Erittäin onnistunut kokonaisuus"

1:54

Voitokkaasti sujuneen Suomen MM-rallin lisäksi Toyota voi olla tyytyväinen myös rallitiiminsä talouteen.

Tulosruudun videolla Tommi Mäkisen kommentit voitokkaan Suomen MM-rallin jälkeen 29.7.

Juuri julkaistujen lukujen valossa Tommi Mäkinen Racing Oy:llä pyyhkii varsin hyvin. Verrattuna vuoteen 2016, jolloin tiimin ralliasetta Yaris WRC:tä vasta kehitettiin, on kasvua tapahtunut niin liikevaihdossa kuin voitossa. Tuolloin tiimi teki 45 miljoonan euron liikevaihdolla neljän miljoonan euron voiton.

Viime kaudella, jolloin tiimi kilpaili jo täysimittaisesti sarjassa, kertyi liikevaihtoa 67 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen oli 48,8 prosenttia. Ja mikä vielä vaikuttavampaa, liikevoitto oli yli tuplaantunut 8,6 miljoonaan euroon. Kasvua tarkalleen ottaen 115 prosenttia ja voittoprosenttikin muikeat 12,8.

Tallipäällikkö Tommi Mäkiselle luvut olivat odotettuja. Tiimin liikevaihto muodostuu monista eri osa-alueista, joista näkyvin on luonnollisesti MM-ralleissa WRC-autolla kilpaileminen.

– Se on itseasiassa aivan suunnitelmien mukainen tulos. WRC-puoli on se isoin osa-alue toiminnastamme, josta luvut muodostuvat, mutta kyllä tämä oli myös erittäin onnistunut kokonaisuus, Mäkinen myhäili.

Toyota Gazoo Racing tekee parhaillaan muuttoa Jyväskylän pohjoispuolen Puuppolan tukikohdasta uuteen kotipesään, joka sijaitsee Tallinnassa. Elokuun puolivälissä ajettavan Saksan MM-rallin jälkeen tiimin kilpa-autot eivät enää kotiudu Suomeen, vaan tiimiä pyöritetään jatkossa pääosin Tallinnan-toimipisteestä.

Suomessa säilyy yhä suunnittelu ja autojen testaaminen, mutta pääosa käytännön toimista hoituu jatkossa Virosta.

– Meillä on rekry päällä jatkuvasti. Haemme lisää suunnittelijoita ja inssejä sekä väkeä korihitsaukseen ja koneistukseen. Olemme investoimassa myös CNC-koneisiin. Väkimäärä kasvaa odotusten mukaan nykyisestä 130 hengestä yli 150 työntekijän, Mäkinen arvelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.