Toyotalta yllätysuutinen: Tommi Mäkinen jättää tallipäällikön tehtävät – siirtyy vielä isompaan rooliin

3:06
Tulosruutu: Tommi Mäkisestä Toyotan moottoriurheiluneuvonantaja.

Toyotan WRC-ralliohjelmassa tallipäällikkönä toiminut Tommi Mäkinen on jatkossa japanilaisyhtiön moottoriurheilupuolen neuvonantaja. Tammikuussa tapahtuvan muutoksen myötä Mäkinen auttaa Toyotaa rallin lisäksi myös muissa sen kilpa-autoiluohjelmissa.

Toyota julkisti nimityksen Suomen aikaan tiistaina keskipäivällä. Mäkinen vahvistaa MTV Urheilulle, että hän jättää Toyotan tallipäällikön tehtävät siirtyessään japanilaisyhtiön sisällä vielä isompaan rooliin.

– Toyotan WRC-toiminta jatkuu samannäköisenä, mutta jään pois jokapäiväisestä toiminnasta. Olen jatkossa autourheilupuolella neuvonantajana. Muutamme vähän toiminnan luonnetta, Mäkinen kertoo.

Toyota etsii nyt seuraajan Mäkiselle WRC-tallipäällikön tehtäviin. Mäkinen jatkaa tallin johdossa tämän kauden loppuun saakka. 

Mäkisen tietotaitoa ja osaamista hyödynnetään jatkossa muun muassa Toyotan erilaisissa rata-autoiluohjelmissa. Toyota on niittänyt menestystä rallin lisäksi muun muassa kestävyysluokissa.

– Kohtuullisen monimuotoinen tehtävä se on, Mäkinen myöntää.

Mäkinen jättää tallipäällikön tehtävät levollisin mielin.

– Meillä on hirveän hyvä talli ja se on kasvanut vuosien saatossa. Meillä on varmaan kaikista vahvin porukka koko WRC:ssä. Kiitos myös hyville kuskeille, jotka ovat tuoneet omalta osaltaan osaamisen ja hyvän fiiliksen tallin sisälle. Tiedonkulku ja kaikki toimii. Tuo on vahva porukka, eikä sitä ole tarkoitus lähteä sekoittamaan millään tavalla.

– Aina on kiva löytää uusia haasteita ja katsoa asioita vähän laajemmasta perspektiivistä. Se on mua aina kiinnostanut, Mäkinen sanoo.

Kuljettajana neljä kertaa rallin maailmanmestaruuden (1996, -97, -98 ja -99) voittanut Mäkinen aloitti Toyotan WRC-ohjelman tallipäällikkönä vuonna 2017. Toyota juhli valmistajien maailmanmestaruutta vuotta myöhemmin. Kaudella 2019 Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak nappasi kuljettajien maailmanmestaruuden. Tämän lisäksi Toyota oli valmistajien MM-sarjan kakkonen Hyundain jälkeen.

Tällä kaudella Toyotan tehdastallissa ajaa suomalainen WRC-huippulupaus Kalle Rovanperä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja