Tommi Mäkinen uskoo Kalle Rovanperän päässeen viimein kiinni menestyksen kannalta ratkaisevaan taitoon: "Tekee hyvää, kun näkee ja oppii, mitä se tarkoittaa"

1:53
Hyundai-pomo Andrea Adamo keskeytti MTV Urheilun haastattelun päästäkseen kehumaan Kalle Rovanperää.

Vuodet 2017–2020 Toyotan tallipäällikkönä toiminut Tommi Mäkinen jäi täksi kaudeksi sivuun tallin toiminnasta, mutta hän on seurannut hyvillä mielin sivusta itse rakentamansa tallin menestyskulkua tämän kauden MM-sarjassa.

12 osakilpailun mittaisesta MM-rallikaudesta on takana kahdeksan osakilpailua, ja Toyotalla on hyvin pullat uunissa sekä kuljettajien että valmistajien pistetaulukossa.

Sébastien Ogier ja Elfyn Evans ovat sijoilla yksi ja kaksi, Kalle Rovanperä sijalla neljä. Valmistajissa Toyotan johto toisena olevaan Hyundaihin on 41 pistettä.

– Pojathan ovat nyt näyttäneet vähän, että miten tehdään. Siellä on hyvä porukka, kokonaisuus on erittäin hyvä. Tämän vuoden loppuhan nyt menee jotakuinkin samalla setupilla, ja ensi vuonna tulevat uudet autot ja uudet haasteet, Mäkinen sanoo.

Huhtikuusta heinäkuuhun ulottunut viiden voiton putki on Toyotan MM-rallihistorian pisin. Kaikkiaan tallin kuljettajat ovat voittaneet tällä kaudella kuusi osakilpailua: Ogier neljä, Evans ja Rovanperä yhden mieheen.

Rovanperän heinäkuussa Virossa saavuttama ykkössija teki hänestä kaikkien aikojen nuorimman MM-osakilpailuvoittajan, ja viime viikonloppuna Belgiassa nuori suomalainen jatkoi hyviä otteitaan ajamalla Belgiassa kolmanneksi.

– Kallelle tekee hyvää, kun näkee ja alkaa oppia, mitä se tarkoittaa se kokonaisuuden ajaminen, se, että lähtee ensin voittamaan kisoja ja sitten maailmanmestaruutta. Se antaa itseluottamusta.

– Alkava syksy tai loppukesä on ollut hyvää Kallelle. Hän on ensi vuonna huomattavan paljon valmiimpi, Mäkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja