Tommi Mäkiseltä iso lupaus Toyotan rallitallin työntekijöille – "Vahvempi kuin koskaan aiemmin"

6:08
Videolla tiistai-illan Tulosruudun sähke Tommi Mäkisen työnkuvan muutoksesta.

Toyotan WRC-tallissa tapahtuu mullistus tämän vuoden lopussa, kun Toyota Gazoo Racing Europe ottaa vetoonsa japanilaisvalmistajan ralliprojektin.

Tommi Mäkisen yritys on vastannut Toyotan WRC-toiminnoista. Tiistaina paljastui, että Toyota on hankkinut Tommi Mäkinen Racingilta WRC-liiketoiminnan ensi vuoden alusta lähtien.

Samalla Mäkinen siirtyy tallipäällikön paikalta uuteen pestiin Toyotan moottoriurheiluosaston neuvonantajaksi.

Tallia on pyöritetty Puuppolasta ja Virosta käsin. WRC-autojen suunnittelu ja kehitystyö on painottunut Keski-Suomeen, ja WRC-autojen huoltotyöt on tehty Tallinnassa kisojen välillä.

Toyota Gazoo Racing Europen päämaja löytyy Saksan Kölnistä. Samassa paikassa on kehitetty ja rakennettu moottorit Toyota Yaris WRC -autoihin.

Tiistaina käynnistyi spekulaatiot siitä, saattaako Toyota siirtää koko rallitoimintansa Saksaan. Mäkisen mukaan näin ei käy. Tallipomon tehtäviä vielä pari kuukautta hoitava Mäkinen lupaa, että tiimin kaikki nykyiset työntekijät ovat turvassa.

– Kaikki jatkavat entisinä työntekijöinä tiimissä. Siitä olen hyvillään, että kaikki operaatiot jatkuvat samalla tavalla Jyväskylässä ja Virossa kuin tähänkin asti, Mäkinen sanoo.

Henkilökunnan määrä saattaa jopa kasvaa Keski-Suomessa, missä kehitetään parhaillaan WRC-hybridiä kautta 2022 varten. Nykyinen toimitila Puuppolassa on vaihtumassa uuteen paikkaan.

– Hybridit ovat tulossa, joten muutamme isompiin tiloihin, jotta saamme kaikki sopimaan saman katon alle. Uudet tilat sijaitsevat Jyväskylässä, Mäkinen paljastaa.

Mäkinen on johtanut Toyotan WRC-projektia viiden vuoden ajan. Talli tuli menestyksekkäästi MM-sarjaan vuonna 2017, vaikka Yaris WRC -auton luotettavuus ei ollut vielä huipputasolla. Kaudella 2018 tiimi valloitti valmistajien MM-tittelin, ja viime vuonna Ott Tänak saalisti kuljettajien maailmanmestaruuden Yariksella.

Toyotan tilanteessa ei ole valittamista tälläkään hetkellä. Elfyn Evans ja Sebastien Ogier ovat kaksoisjohdossa kuljettajien MM-sarjassa, ja Kalle Rovanperä jakaa kolmostilaa Tänakin kanssa. Toyota on keulilla myös valmistajien pistetaulukossa.

– Tiimistämme on rakentunut hirvittävän hyvä. Se on tällä hetkellä vahvempi kuin koskaan aiemmin. Siitä kiitos myös hyville kuljettajille – he ovat edesauttaneet sitä, että tiimissä on tosi hyvä fiilis, Mäkinen kehuu.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Sardinian saarella. Mikäli MM-kalenteriin ei tule enää lisäkilpailuja, Mäkinen johtaa talliaan viimeisen kerran Belgiassa marraskuun puolivälin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja