Tommi Mäkiseltä karu kuitti Toyota-kuljettajille – "Pojat torveilivat siellä"

Lappi ja Latvala palkintosijoille Jyskälässä 1:49
Pääkuvan videolla koostetta Suomen MM-rallista.

Toyotan tallipäällikölle Tommi Mäkiselle jäi hieman jossiteltavaa Suomen MM-rallista, vaikka tiimi sai huipputuloksen.

Tallin ykköstähti Ott Tänak ajoi odotetusti voittoon Keski-Suomen sorateillä, ja Jari-Matti Latvala nappasi kolmossijan. Toyota paranteli asemiaan valmistajien MM-sarjassa supistettuaan 20 pisteellä Hyundain johtoa.

Mäkinen ei voinut kuin kehua Tänakin suoritusta. Virolainen uusi viime vuoden voittonsa varmalla ajolla.

– Ottin osalta ralli meni ihan nappiin ja hän otti vielä maksimipisteet Power Stagella. Se oli huippua. Hän lisäsi MM-johtoaan, ja tiimipisteissä saimme hyvin Hyundaita kiinni, Mäkinen kertoi MTV Urheilulle.

– Kaikki pelasi meillä erittäin hyvin, mitä nyt sitten Jari-Matilta tuli pieni virhe ja Krisiltä (Meeke) pari vähän isompaa virhettä, jotka pilasivat hänen kisansa. Lopputuloksen kannalta se ei vaikuttanut meihin hirveästi, Mäkinen lisäsi.

Latvala ja Meeke kolauttivat lauantaina takapyöränsä samaan kiveen Kakariston erikoiskokeella. Latvala pääsi jatkamaan, mutta Tänak karkasi suomalaiselta. Meeke puolestaan joutui keskeyttämään päivän ja jatkoi kisaa sunnuntaina, jolloin hän teki toisen keskeytykseen johtaneen ajovirheen.

– Lauantai oli harmillinen, kun pojat torveilivat siellä. Olisimme voineet nähdä vielä mielenkiintoisempaa kisaa pidemmälle. Se tavallaan latisti kisan, Mäkinen sanoi.

Mäkinen kuittaili tilanteista Latvalalle ja etenkin Meekelle rallin jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Lauantaina ajattelin teettää erityiset lippalakit Jari-Matille ja Krisille. Päätin sunnuntaina teettää vain yhden lippiksen, jossa lukee "Urpo 2019", Mäkinen hekotteli ja sai koko salin repeämään nauruun.

Citroenin Esapekka Lappi kiilasi Tänakin ja Latvalan väliin kakkoseksi Jyskälässä. Mäkinen antoi arvostusta Lapin esitykselle.

– Se oli hyvä juttu, että Esapekka löysi niin kovan venymisen. Hän ajoi hyvän ja ehjän kisan. Se oli piristys koko viikonlopulle. 

Lue myös:

    Uusimmat