Tommi Evilän jouluun kuuluvat tiukasti noudatetut perinteet: "Eihän se uni muuten silloin aattoyönä tule"

Tommi Evilän perheen joulu on täynnä perinteitä, joita noudatetaan tiukasti. 

Vuonna 2014 aktiiviuransa lopettaneen pituushyppääjä Tommi Evilän perheessä odotetaan innolla pian koittavaa joulua. Evilällä on vaimonsa Asta Kuusiston kanssa kaksi pientä, alle kouluikäistä lasta. 

Evilän mukaan hänen perheensä on täynnä jouluihmisiä, ja juhlaan on valmistauduttu hänen mukaansa jo pitkään. 

– Meillä on joulua juhlittu jo melkein juhannuksesta asti, hyvä että kokosta ehti hiillos laskea kun meillä alkoi jo joulukuusi nousta feenikslinnun lailla. 

Entinen pituushyppääjä kertoo, että perhe yrittää aina muutenkin löytää jokaiseen arkipäivään edes pientä aihetta juhlaan. Joululaulut ovat soineet kotona jo lokakuusta lähtien ja Evilän mukaan myös tontut ovat olleet liikkeellä siitä asti. 

– Joulu saisi olla pidempikin juhla, niin lapset olisivat tosi kilttejä. 

Olennaisena osana Evilän perheen jouluun kuuluvat useat perinteet. Kotona soivat tietyt joululaulut, joulusaunaan on päästävä, kuusi haetaan aina tiettynä ajankohtana ja se koristellaan yhdessä lasten kanssa.

Moni perinne on peruja Evilän omasta lapsuudesta. Perinteinen joulu onkin Evilän mieleen. 

– Se oli kuitenkin urheiluaikanakin tärkeää, kun paljon maailmalla kiersin ja olin reissussa, että oli ne tietyt perinteet ja se tietty porukka, joiden kanssa oli edes pienen hetken joka vuosi. Se oli aina tärkeää ja sitä haluaa jatkaa. 

Monille lapsiperheille joulu voi olla hyvinkin stressaavaa aikaa ja Evilän mielestä pieni stressinpoikanen kuuluukin joulunviettoon. 

– Eihän se uni muuten silloin aattoyönä tule, jossei väännä imellettyjä laatikoita sinne aamuyön tunneille saakka. 

Lapsena Evilän jouluruokasuosikkeihin kuuluivat ehdottomasti laatikot, mutta nykyään kinkku nousee kirkkaaksi ykköseksi. Evilä kertoo kantavansa perheensä kinkunpaistajan viittaa ylpeydellä ja hänellä on myös erityinen apulainen tähän hommaan. 

– Vahditaan sitä koiran kanssa yön yli. Koira on muuten erittäin loistava vahtimaan kinkkua, koska hän saa siitä myös oman osuutensa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja