Tomi Björck: Tämä on viimeinen ravintola, jonka avaamme Helsinkiin

Superkaksikko Tomi Björck ja Matti Wikberg avasivat viikko sitten uuden ravintolan Helsingin keskustaan Eteläesplanadille.

– Lupaan, että tämä on viimeinen ravintola, jonka teemme Helsinkiin, Tomi Björck sanoi perjantaiaamun Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa.

Tällä hetkellä Björck ja Wikberg omistavat yhteensä viisi ravintolaa: neljä niistä sijaitsee Helsingissa, yksi Tukholmassa. Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin perään listan jatkoksi aukesi nyt Bronda.

– Viimeksi avasimme Tukholmaan Farangin, ja olimme sen jälkeen ihan finaalissa. Sekin oli vuoden mittainen projekti. Sen jälkeen puhuttiin, että nyt ei kyllä vähään aikaan tehdä yhtään mitään. Meni kolme viikkoa, ja oho, siellähän se nimi oli taas vuokrasopimuksessa ja meillä oli 800 neliötä uutta tilaa Helsingin keskustassa, kertoo toinen omistajista, Matti Wikberg.

Wikberg ja Björck kuvailevat tilan remppausurakkaa yhdeksi isoimmaksi haasteeksi Brondan avaamisessa.

– Ensimmäinen taistelu oli selvittää, onko tilaan mahdollista saada kaikki, mitä sinne tarvitaan, Wikberg sanoo.

– Siitä näkee, että yrittäjä on myös kokki. Ensimmäiseksi suunniteltiin keittiö, Björck jatkaa.

Bronda sulkee ympyrän

Brondan tyylissä näkyvät Björckin ja Wikbergin kokkihistorian alkuvaiheet.

– Olin vuoden töissä Espanjassa ennen kuin menin armeijaan. Espanjalainen keittiö on ensimmäinen keittiö, jonka opin kunnolla, Matilla taas ranskalainen. Haluttiin tuoda se tähän viimeiseen ravintolaan. Ympyrä sulkeutuu, ja nyt päästään siihen, mistä ollaan aloitettu, Björck päättää.

Haaveiletko ravintolayrittäjyydestä? Katso tämä video ja kuulet totuuden arjesta!

Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat