Tom Hanks myy nyt autojaan yllättävän halvalla – eikä se ole ainut odottamaton asia

Lukuisista elokuvarooleistaan ja mukavuudestaan tunnettu näyttelijä Tom Hanks tyhjentää autotalliaan, josta löytyy yllättävän arkisia ajopelejä. Vetovoimaisen tähden hintapyynnöt tuntuvat varsin maltillisilta.

Filmitaivaan kiintotähti Tom Hanks tunnetaan Hollywoodin mukavimpana miehenä, jonka myssy on pysynyt kylmänä huolimatta satojen miljoonien omaisuudesta.

No, vähintään yhden pienen erikoisuuden Hanks on itselleen suonut. Sähköautojen ystävänä tunnettu tähti kun tilasi aikanaan itselleen lempivärillään maalatun Model S-mallisen Teslan mallia 2015.

Nyt tämä ainutkertainen British racing cargreenillä silattu sähköauto myydään huutokauppakamari Bonhamsilla elokuussa. Hanksin nimmarilla varustetun Teslan hintapyynti liikkuu varsin maltillisesti 59 000–85 000 euron välillä.

Kun ynnää yhteen maailman tunnetuimman sähköautomerkin nauttiman glamourin ja Hanksin vetovoiman, olisi riman voinut asettaa korkeammallakin – mutta Hanks on tunnetusti mukava mies…

Neliveto-Tesla on varustettu kahdella sähkömoottorilla. Matkamittariin on kertynyt varsin maltilliset 21 500 kilometriä, joten auton uumenissa piilee vielä runsaasti ajamattomia kilometrejä.

Kaupan myös klassikkomaasturi

Ja kun vauhtiin päästään, niin eipä tässä kaikki. Hanks kauppaa myös askeettista Toyota Land Cruiser -maasturiaan samaisilla Bonhamsin verkkosivuilla. Vuoden 1980 mallia olevan japanilaisklassikon hinta asettuu 64 000–110 000 euron haarukkaan.

Voi olla, että hansikaslokeroon sitaistulla Hanksin omakätisellä nimmarilla olisi tiristetty vielä vähän enemmän, mutta tehän tiedätte…

Ihan Hanksin varassa Land Cruiserin markkina-arvo silti tuskin lepää. Toyotan valmistamaa murtomaiden työjuhtaa arvostetaan alan piireissä laajemminkin.

Hanksin Tojo on varustettu 4,3 litraisella V6-moottorilla, joka vie nelivetoista maasturivanhusta 180 hevosvoimalla. Käsivoimiaan voi kohentaa viisiportaisen manuaalivaihteiston parissa.

Auton viihdekeskuksena toimii Sonyn AM-FM kasettisoitin, joka ajan tapojen mukaisesti upotettiin kojelautaan. Ilmastoidun jeepin takatuhdolle on lisäksi asennettu ylimääräiset kaiuttimet. On se Tom-poika sentään johonkin saanut rahojaan törsättyä...

Arkinen autotalli

No, ei vaan. Hanks tiedetään avokätiseksi lahjoittajaksi, joka on ohjannut rahojaan muun muassa kymmeniin hyväntekeväisyyskohteisiin. Ja autokokoelmakin on Hollywoodin mittapuulla suorastaan hämmentävän arkinen.

Bentleyn tai Rolls Roycen kaltaiset automaailman gourmet-herkut puuttuvat kokonaan listalta. Sen sijaan tähden automieltymykset liippaavat yllättävän läheltä suomalaisen autokansan makutottumuksia.

Land Cruiserin ohella kokoelmiin kuuluu kaksikin muuta Toyotaa. Hanks huristelee elokuvakaupungin kaduilla Prius-hybridillään tai RAV4-hybiridimallisella katumaasturillaan.

Ilmastotietoisuudestaan tunnettu tähti omistaa lisäksi täyssähköisen erikoisuuden, eBoxin, jonka ulkonäkö vastaa kaikin puolin ajokin nimeä. Ja löytyypä tallista myös piskuinen Fiat 126, mutta se onkin jo ihan toinen juttu...

Katso videolta, miltä näyttää Suomen ensimmäinen täyssähköinen poliisiauto.

Tältä näyttää Suomen ensimmäinen täyssähköinen poliisiauto 0:23


Lue myös:

    Uusimmat