"Toivon, että tasavallan presidentti ottaa huumorilla" – Todellisen parodiahitin luonut Johannes laittoi viikonloppuna Niinistön tviittaamaan kuin Trump

Miltä näyttäisi jos Sauli Niinistö twiittaisi kuin Donald Trump? 0:50
Katso, miltä näyttäisi, jos Niinistö twiittaisi kuin Trump?

Johannes Koski suomensi viikonloppuna Donald Trumpin twiitit ja laittoi ne Sauli Niinistön suuhun. Lopputuloksena syntyi hauska kuvasarja, joka osui ja upposi. Somehitti oli valmis.

Mistä on kyse? Katso kuvasarja saulitetuista tviiteistä yläpuolelta!

Housemarquella työskentelevä pelisuunnittelija Johannes Koski onnistui viime lauantaina luomaan Twitterissä parodiahitin, joka saa edelleen aikaan naurun purskahduksia. Koski käänsi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin twiittejä suomeksi ja laittoi ne tulemaan kuvitteellisesti Sauli Niinistön suusta kuvasarjan muodossa.

– Lauantaina sattui olemaan vähän tylsä hetki kotisohvalla. Piti ottaa läppäri käteen ja lähteä toteuttamaan jotain Photoshopilla, Koski kertoo.

Valtaisan suosion saavuttanut parodiaprojekti levisi sosiaalisessa mediassa kulovalkean lailla. "Saulitetusta Trumpista" uutisoitiin useissa medioissa ja parodialta löytyy nyt myös ihan oma Twitter-tilinsäkin

Mies odottaa nyt, että aihetta lähdettäisiin parodioimaan myös muissa maissa.

– Olisihan se hienoa, jos esimerkiksi Huffington Post, New Yorker tai New York Times mainitsisivat edes pienesti. Haluaisin, että tämä sama idea toteutettaisiin jokaisessa maassa. Käännettynä niiden maiden kielelle ja kontekstiin. Sehän olisi upeaa jos muissakin maissa voitaisiin heräillä pitämään poliittinen retoriikka rakentavana.

Huumorissa mukana tärkeä viesti

Koski haluaa parodiallaan luonnollisesti viihdyttää Twitter-kansaa mutta myös herätellä ihmisiä. Suomen poliittisen viestinnän ja retoriikan muuttuminen ala-arvoiseksi huuteluksi on viimeinen asia, mitä hän toivoo.

– Tästä voi seurata se, että ihmiset passivoituu ja kyllästyy lopulta äänestämään. Ihmiset eivät saa turtua siihen, että poliitikot saa huudella ihan mitä vaan. Suomen poliittinen retoriikka ei saa rapautua. 

Koski kutsuu myös journalismia yhteiskunnan peruspilariksi eikä sulata Yhdysvaltain presidentin tapaa mustamaalata maan tiedotusvälineitä.

–  Siitä mä oon ollu huolissani, että Suomessa kansanedustajatasolla on viime aikoina alettu kritisoimaan neutraaleja medioita, kuten Yleä ja MTV:tä. Se on mun mielestä tosi huolestuttavaa. Mä haluaisin että Suomessakin herättäis siihen, että tällainen yleinen journalismin luotettavuuden purkaminen on vakava asia ja siihen ei pitäisi lähteä mukaan.

Rinnakkaistodellisuus poliittisesta maailmasta

Koski kuvailee Trumpin omaa twitter-tiliä runsaudensarveksi, josta ei ainakaan materiaali tule loppumaan. Saulitetun Trumpin tarinaa mies aikoo jatkaa.

– Haluan katsoa ja syventyä siihen, mihin suuntaan se menee. Voisi sanoa, että parodian kautta pääsee tietyllä tavalla käsikirjoittamaan rinnakkaistodellisuutta Suomen poliittisesta maailmasta. 

Jos parodia on kantaunut Sauli Niinistön korviin, on hänellä presidentille selkeä viesti.

– Toivon, että tasavallan presidentti ottaa tämän huumorilla ja näkee myös sen rakentavan tarkoituksen. En missään nimessä halua suututtaa istuvaa presidenttiä.

Lue myös:

    Uusimmat