Toivo loppumassa Mänttä-Vilppulassa veden varaan joutuneen etsinnöissä – poliisi muistuttaa kesän vesillä liikkujia perusasioista

Näin pelastat veteen tippuneen – toimittaja heitettiin hyiseen veteen 8:16
Näin pelastat veteen tippuneen!

Viranomaiset etsivät Mänttä-Vilppulan Keurusselällä veden varaan joutunutta veneilijää. Keski-ikäinen mies oli ollut veneilemässä seurueessa eilen ennen puoltayötä, kun hän oli pudonnut kyydistä.

Seurue ei todistanut miehen putoamista, ja viimeisen havainnon ja miehen katoamisen huomaamisen välillä oli muutama minuutti. Seurue soitti tämän jälkeen pelastuslaitokselle.

Pelastuslaitos lopetti etsinnät yöllä todettuaan, että vedessä ei enää olisi pystynyt pysymään hengissä. Etsinnöissä käytettiin muun muassa helikopteria.

Pelastusliivit olisivat auttaneet

Poliisi jatkaa miehen etsintöjä ja saa virka-apua pelastuslaitokselta. Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi tekee etsintöjä ilmasta käsin, käytännössä käyttäen drone-lennokkejaan. Pelastuslaitos on valmiudessa löytöjen varalta tehdäkseen esimeriksi vedestänoston.

Poliisi olettaa, että henkilö on yhä järvessä, sillä hänestä ei saatu järven rannoilta minkäänlaisia havaintoja.

– Tämä on valitettava tilanne. Kadonnutta henkilöä etsitään, mutta todennäköisesti suoritetaan kuolemansyyn tutkinta, Aaltio muotoilee.

Aaltion mukaan tapaukseen liittyi alkoholin käyttö ja muistuttaakin välttämään sen käyttöä vesille liikkuessa. Tiedossa ei myöskään ole, että henkilöllä olisi ollut pelastusliivejä.

– Ne olisivat auttaneet saman tien, Aaltio toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat