Mainos

Veneestä pudonneen pelätään hukkuneen Naantalissa – seuruetta epäillään ruorijuopumuksesta ja kuolemantuottamuksesta

Varsinais-Suomessa Naantalin Rymättylässä vuonna 1981 syntyneen miehen epäillään pudonneen veneestä ja vajonneen pinnan alle, Länsi-Suomen merivartiostosta kerrotaan. Miehen seuruetta epäillään tapauksen johdosta rikoksista.

Merivartioston mukaan ilmoituksen teki pian aamuseitsemän jälkeen mökkeilijä, joka oli nähnyt veneen kiertävän ympyrää lähistöllä. Mökkeilijä oli kuullut veneessä olevan ihmisen puhuneen veteen pudonneesta kaveristaan.

Merivartiosto kertoo tiedotteessa, että yksiköiden saavuttua paikalle saatiin varmuus, että yksi henkilö oli joutunut veden varaan moottoriveneestä. Henkilö oli vajonnut nopeasti pinnan alle, tiedotteessa todetaan.

Pudonnutta etsittiin pelastuslaitoksen, Rajavartiolaitoksen ja vapaaehtoisten meripelastajien voimin. Paikalla tehtiin etsintöjä myös useilla sukeltajilla sekä viistokaikuluotaimilla. Pelastustoimet lopetettiin kello yhdeksän aikoihin.

Epäily ruorijuoppoudesta ja kuolemantuottamuksesta

Poliisin alustavien puhuttelujen perusteella mieskolmikko oli liikkellä meriläis-tyyppisellä veneellä, kun yksi heistä oli joutunut veden varaan. Muut miehet olivat yrittäneet pelastaa tämän ja onnistuneetkin kertomansa mukaan kannattelemaan tätä pinnalla jonkin aikaa. Lopulta mies oli seurueen mukaan kuitenkin päässyt painumaan pinnan alle.

Seurueen henkiin jääneitä jäseniä epäillään tässä vaiheessa ruorijuopumuksesta, ja asiaa tutkitaan myös rikosnimikkeellä kuolemantuottamus.

– On syytä epäillä, että voisiko veneen kuljettaminen päihtyneenä vaikuttaa veteen putomaiseen, komisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisista kertoo rikosnimikkeen taustasta.

Hän arvioi, että tiedot tapahtumista ja sitä kautta todennäköisesti rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Veneestä pudonneen ja kadonneen miehen lisäksi hukkumiskuolemia on juhannuksen aikana sattunut viisi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.