Pimeällä järvellä vesijetteillyt aiheutti laajan etsintäoperaation Puumalassa: Ei saapunut mökilleen sovittuun aikaan – paikalle hälytettiin sukellusyksikkö ja helikopteri

Viranomaisilla oli laaja etsintäoperaatio eilen illalla Puumalassa, kun vesijetillä pimeällä järvellä ajellut mies ei saapunut mökilleen sovittuna aikana.

Itä-Suomen poliisin mukaan mies oli lähtenyt hämärän laskeutuessa ajamaan vesijetillä tuttavansa luota kohti omaa mökkiänsä noin parin kilometrin matkan Riihonniemen alueella.

Läheiset tekivät miehestä hälytyksen hätäkeskukseen puoli yhdeksän aikaan illalla. Paikalle hälytettiin poliisi sekä useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Etsinnöissä mukana sukellusyksikkö ja helikopteri

Etsintöihin osallistuivat myös pelastuslaitoksen sukellusyksikkö sekä rajavartiolaitoksen helikopteri.

Etsinnät ehtivät kestää usean tunnin ajan, kunnes mies ilmoitti olevansa toisessa paikassa, koska oli eksynyt pimeässä ja rantautunut sen vuoksi toisaalle. Hän oli saanut käsiinsä puhelimen, jolla ilmoitti tilastaan.

Mies kertoi poliisille, että hän oli eksynyt suunnasta ja vesijettiin oli tullut matalikossa teknistä vikaa.

Poliisin puhallutuksessa selvisi, että mies oli päihtynyt, mutta päihtymys ei ylittänyt vesiliikennejuopumuksen yhden promillen rajaa. Poliisi ei epäile tapauksessa rikosta.

Poliisi: Asianmukaisista varusteista huolehdittava

Poliisi muistuttaa vesillä liikkujia huolehtimaan, että vesikulkuneuvoissa on asianmukaiset varusteet, joiden avulla liikkuminen onnistuu erilaisissa keli- ja valaistusolosuhteissa.

– Tärkeä varuste on myös täyteen ladattu matkapuhelin, jossa on 112-sovellus, poliisi vinkkaa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat