Poliisilla suuret etsinnät Pihtiputaalla: Veneilemään lähtenyt mies katosi viime yönä – nyt mies ja vene ovat mystisesti kateissa, huolestunut omainen soitti hätäkeskukseen

Pihtiputaalla Keski-Suomessa etsitään veneilemään lähtenyttä ihmistä Kolimajärven alueella, kertoo poliisi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta eilen kello puoli kaksitoista iltayöstä. Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan veneilijä itse teki hälytyksen. Häntä ei ole kuitenkaan löydetty.

– Miehellä on mökki Kolimajärven rannalla ja omainen teki hänestä katoamisilmoituksen sen jälkeen, kun mieheen ei saatu yhteyttä, rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Venekin on kateissa

1970-luvun loppupuolella syntyneen miehen etsinnät aloitettiin heti viime yönä.

– Häntä haettiin jo yöllä viistokaiulla ja Rajavartiolaitoksen lentokoneella järveltä ja maastosta. Mitään ei kuitenkaan löydetty.

– Soutuvenekin on kateissa. Venettä ei ole rannalla eikä järvellä ja kaveri on hävinnyt. Tässä on nyt monta mahdollisuutta, mitä on tapahtunut, Aaltio sanoo.

Päivystävä palomestari Kim Suokas oli kertonut varhain tänä aamuna Keskisuomalaiselle, että pelastuslaitos sai alkuyöstä etsintätehtävän järvelle.

– Soutuvene oli kaatunut ja ihmistä siellä on etsitty. Pelastuslaitokselta oli paikalla kolme venettä, Suokas kertoi lehdelle.

Laaja etsintäalue

Poliisi jatkoi etsintöjä tänään aamupäivästä yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa. 

– Etsintäalue on laaja. Ainakaan toistaiseksi vapaaehtoisia etsijöitä ei ole pyydetty apuun, Aaltio kertoo.

Poliisin mukaan Kolimajärvi on suhteellisen iso vesistö.

– Jos hän on mennyt maihin, hänet pystytään löytämään ilmasta käsin lentokoneella.

Poliisi aikoo tiedottaa asiasta lisää myöhemmin iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat