"Toivalan Datsjuk" KalPaan kahden vuoden sopimuksella – "Aika harvoin pystymme hankkimaan edellisen kauden top 10 -pistemiehiä"

22-vuotias hyökkääjä Miikka Pitkänen pelaa seuraavat kaksi vuotta Kuopion KalPassa.

Pitkänen on KalPan oma kasvatti, joka pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPan riveissä jo kaudella 2013-2014. Pitkänen oli myös osa SM-hopeaa saavuttanutta joukkuetta kaudella 2016-2017.

Tuoreen kahden vuoden sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää ulkomaanoption.

– Todella hienoa saada Pitkänen takaisin KalPa-paitaan. Pitkäsellä on allaan erittäin vahva kausi KooKoossa ja hän nousi ihan Liigan kärkipelaajaksi. Aika harvoin pystymme tuomaan edellisen kauden Liigan top 10 -pistemiehiä KalPaan, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo seuran tiedotteessa.

– Hyökkäyksemme vahvistuu huomattavasti tämän siirron myötä ja ylivoimapeliin saamme myös lisää kiekollista taitoa. Pitkänen pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, joten hän tuo sitäkin kautta vaihtoehtoja valmennukselle, Saksman jatkaa.

Pitkänen itse odottaa kotiinpaluuta innolla.

– Siistiä palata takaisin kotiin! Innolla odotan jo, että pääsee taas KalPa-paita päällä pelaamaan kotiyleisön edessä, Pitkänen sanoo tiedotteessa.

Kaksi viimeisintä kautta keskushyökkääjänä pelaava Pitkänen on pelannut Liigaa Kouvolan KooKoon riveissä. Viime kaudella Pitkänen oli Liigan pistepörssin kymmenes, kun 60 ottelussa syntyi 16+32=48.

Liiga-uransa aikana Pitkänen on pelannut 206 runkosarjaottelua pistein 39+60=99. Playoffs-otteluita on kertynyt 17 kappaletta, joissa on syntynyt pisteet 2+1=3.



Lue myös:

    Uusimmat