Ilves läväytti kolme pelaajahankintaa – "Erottunut selkeästi edukseen"

Mikä maali! Myttynen tekee KalPalle 2-0-osuman 1:09
Matias Myttynen pelasi edellisen kerran SM-liigassa kaudella 2016–17. Tässä hän iskee KalPalle maalin CHL:ssä.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tampereen Ilves on hankkinut riveihinsä kolme pelaajaa, se kertoo tiedotteessaan.

Hyökkääjät Matias Myttynen, 30, ja Teemu Väyrynen, 23, liittyvät mukaan loppukauden mittaisilla sopimuksilla. Puolustaja Erik Aution, 25, koeajallinen sopimus on ottelukohtainen ja kestää 2–6 peliä.

Matias Myttynen on Ilveksen kasvatti, joka debytoi SM-liigassa seuran riveissä kaudella 2009–10. Tällä kaudella hän on pelannut toistaiseksi yhden pelin KHL:ssä Jokereissa. Useissa KHL-seuroissa ja Ruotsissa viime kausina nähty Myttynen tahkosi SM-liigaa viimeksi kaudella 2016–17, jolloin hän edusti KalPaa.

– Tuntuu todella hienolta palata Ilvekseen ja päästä taas pelaamaan Hakametsässä oikean kotiyleisöni edessä. Se on ollut kaikkina näinä vuosina haaveeni, ja on hienoa, että nyt siihen tuli mahdollisuus, Myttynen sanoo.

Joensuulaislähtöinen Teemu Väyrynen on puolestaan edustanut SM-liigassa Liigassa Bluesia, TPS:ää ja viimeksi HIFK:ta tällä kaudella.

– Teemu Väyrynen on monipuolinen pelaaja, joka tuo hyökkäykseemme lisää kilpailua ja vaihtoehtoja niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja on ikäisekseen kokenut hyökkääjä, joka pelaa joukkue ensin -mentaliteetilla, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti Erik Autio pelasi kaksi viime liigakautta SaiPassa. Tällä kaudella hän on pelannut Kiekko-Espoon varakapteenina Mestiksessä.

– Puolustuksemme pitkittyneiden poissaolojen vuoksi tarvitsemme apua tuleviin peleihimme. Erik Autio on erottunut alkukauden aikana Mestiksessä selkeästi edukseen, ja lisäksi hänellä on kokemusta Liigasta viime vuosilta, joten hän sopii erinomaisesti tähän tilanteeseen, Timo Koskela ruotii.

Ilves on SM-liigassa toisena, edellään vain tasapisteissä oleva Rauman Lukko.

Lue myös:

    Uusimmat