Eva-koira ei epäröinyt, kun puuma hyökkäsi omistajan kimppuun – "Olen sille henkeni velkaa"

Eva-koira sai suuren tunnustuksen tunnetulta koirayhteisöltä.

Kalifornialaisen naisen Eva-koiraa suitsutetaan sankarina sen puolustettua omistajaansa puuman hyökkäykseltä, uutisoi muun muassa Today-sivusto.

Erin Wilson oli sankarikoiransa kanssa kävelyllä Trinityn piirikunnassa viime viikon maanantaina. Kaksikko käveli polkua belgianpaimenkoira malinois hieman omistajaansa edellä, kun yhtäkkiä puuma hyökkäsi naisen sivusta satuttaen samalla Wilsonia olkapäästä.

– Huusin "Eva!", ja se tuli juosten, Wilson kertoi Sacramento Beelle.

Wilsonin mukaan 25-kiloinen, 2,5-vuotias Eva yritti parhaansa puumatappelussa.

– Ne tappelivat muutaman sekunnin, ja sitten kuulin sen [Evan] alkavan parkua.

Tuolloin kissaeläin tarrasi kiinni koiran kalloon, ja puri sen päätä. Yrittäessään erottaa eläimiä toisistaan Wilson heitti kiviä kohti puumaa ja yritti jopa repiä sen silmiä päästä auttaakseen koiraansa. Mikään ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Wilson suuntasi takaisin päätielle ja viittoi ohikulkijan avukseen. Yhdessä Sharon Houstonin kanssa hän sai vihdoin hakattua putkenpätkällä puumaa sen verran, että se päästi irti oltuaan jo raahaamassa Eva-koiraa pois polulta.

Lopullisesti kissaeläin karkasi tiehensä, kun Houston sumutti sitä pippurisumutteella silmiin.

Koiralle ikäviä vammoja

Wilson kiirehti viemään uskollisen Evan välittömästi eläinlääkäriin. Wilsonin aviomies, Connor Kenny, kertoi SFGATElle, että Eva kärsi kohtauksista ennen hoitoonpääsyä. Lisäksi sillä todettiin muun muassa kaksi murtumaa kallossaan ja vakavia vammoja vasemmassa silmässä. Koira on kuitenkin päässyt jo kotiin toipumaan.

– Koirani on sankarini, ja olen sille henkeni velkaa, Wilson kiittelee GoFundMe-joukkorahoitussivustolla, jossa koiran hoitoon kerätään rahaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Wilsonilla itsellään oli purema- ja raapimisjälkiä, mustelmia ja hiertymiä, mutta vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Puumaa ei ole saatu kiinni.

Rodulle ominaista käytöstä

Rodun tuntevia Evan rohkea käytös tuskin ihmetyttää, sillä se on täysin rodulle ominaista. Kennelliitto kuvaa belgianpaimenkoirien "puolustavan isäntäänsä täysin epäröimättä, peräänantamattomasti ja kiihkeästi". Belgianpaimenkoirilla on liiton mukaan kaikki paimen-, vahti-, suojelu- ja palveluskoiran ominaisuudet sekä "peloton luonne".

Belgianpaimenkoiria on neljä muunnosta, joista malinois on lyhytkarvainen. Belgianpaimenkoira malinois on saksanpaimenkoiran ohella Suomen yleisin poliisikoirarotu.

Koirayhteisöltä hieno tunnustus

Evan sankaruus on huomioitu laajalti. Miljoonia seuraajia omaava koirienystävien Twitter-sivusto WeRateDogs julkaisee tilillään sille lähetettyjen koirien kuvia ja videoita, joita sivusto leikkimielisesti myös arvostelee asteikolla 1–10 – ja todellisuudessa aina yli kymmenen pisteen. Evan pisteet ovat kuitenkin historiallisen korkeat.

Sivusto kertoo julkaisussaan antaneensa Evalle pisteitä 15/10, joka on "suurin kunnianosoitus", joka sivustolla on koskaan jaettu. Julkaisulla on yli 155 000 tykkäystä.

Evan vammat voivat järkyttää herkimpiä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video: Koiran kerrotaan monesti olevan ihmisen paras ystävä, mutta poliisikoira on monelle poliisille myös lähin työkaveri.

Poliisikoiran ohjaaminen on työ, harrastus ja elämäntapa 1:23
Videolla ylikonstaapeli Mika Lemmetti kertoo poliisikoiran kouluttamisesta. Lemmetin kaverina belgianpaimenkoira malinois Jallu.

Lue myös:

    Uusimmat