Toiseksi paras suomalainen hiihti hienosti, pettyi silti: "Jäi huono ja paha maku"

Matti Haavisto hehkutti koko joukkueen suoritusta: Parhaat hiihtäjät iskussa heti alkukaudesta 2:14
Suomen maajoukkueen johtaja Matti Haavisto kommentoi hiihtäjien suorituksia MTV Urheilulle.

Rukan perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailu oli voittaja Iivo Niskasen näytös, mutta Suomen kokonaispanos oli mukava. Perttu Hyvärinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 17.

–  Suomi teki hienoa työtä. Huolto ja sukset toimivat, Hyvärinen kiitteli.

–  Itselle jäi kilpailusta silti huono ja paha maku. Latinki ja aika kova jännitys olivat ennen kilpailua. Löytyi hyvä suksi, mutta harmittaa että lähdin liian kovaan peesiin. Sitten meni selkäranka poikki, Hyvärinen harmitteli.

Hyvärinen oli viiden kilometrin väliajoissa viidentenätoista, mutta sitten alkoivat vaikeudet.

–  Toisen kierroksen alussa pääsin Sergei Ustjugovin kyytiin. Siitä kun putosin, niin kisan loppu oli alamäkeä. Sergeillä on tosi hyvä tasuri ylähyllyllä, enkä saanut kiinni. Seuraavalla kierroksella pääsin melkein (Andrei) Larkovin kyytiin. Kolme kilometriä olin perässä, Hyvärinen puhalteli.

Niskasen ja Hyvärisen lisäksi myös Lari Lehtonen (19:s) ja Juho Mikkonen (26:s) ylsivät maailmancupin pisteille.

–  Pääseminen 20 parhaan sakkiin maailmancupissa on hyvä veto minulta pertsalla. Olin pitkään Larkovin peesissä, mikä auttoi. Sain sopivan kovan alun ja sain tatsin, miten kovaa pitää hiihtää. Vikalla kierroksella loppui jalat kesken, Lehtonen summasi.

Mikkonen oli mielissään ensimmäisistä normaalimatkojen maailmancupin pisteistään, mutta myös puolisonsa Kerttu Niskasen pikkuveljen Iivon menestyksestä.

–  Iivo on ollut tasaisen kovassa kunnossa koko harjoituskauden. Hän on nyt siinä lyönnissä, että muilla on aika kiire tällä kaudella. Rehellisesti sanottuna olin aika varma Iivon voitosta, Mikkonen latasi. 

Kläbon peesaus aiheutti päänvaivaa Niskaselle –"Tasaisemmalla vedolla olisi voinut hiihtää vieläkin napakammin" 2:37
Iivo Niskanen kommentoi voittoaan.

Lue myös:

    Uusimmat