Toimivat vinkit: Näin toivut flunssasta nopeammin

Voihan flunssa! Ikävä tauti tuntuu vaivaavan jälleen suurta osaa suomalaisista. Miten nuhanenästä pääsee nopeammin eroon?

Flunssaan on jos jonkinmoista vippaskonstia aina sipulimaidosta viinalla kasteltuihin villasukkiin. Muutamat niksit kuitenkin toimivat todistetusti ja saattavat lyhentää sairauspäiviä huomattavasti.

Sinkki tepsii flunssaan

Nauttimalla suuria annoksia sinkkiä flunssaan, sen kestoa voi lyhentää, kertoo Helsingin yliopiston tekemä tutkimus.

Koehenkilöillä, jotka nauttivat sinkkiä yli 75 milligrammaa päivässä, flunssa helpotti 42 prosenttia nopeammin kuin niillä, jotka nauttivat sitä vähemmän. Henkilöt, joiden päiväannos oli alle 75 milligrammaa päivässä, eivät huomanneet vaikutusta flunssan kestoon tai oireisiin.

Lepoa ja nestettä

Heti ensimmäisten oireiden alettua on tärkeää, että annat kehosi levätä. Vitkuttelu voi pidentää sairausaikaasi useilla päivillä.

Mikäli mahdollista, lähde heti töistä kotiin lepäämään ja pysy sängyssä koko päivä. Silloin kehosi pystyy taistelemaan hyökkäystä vastaan mahdollisimman tehokkaasti, eikä flunssa vedä sinua petiin moneksi päiväksi.

Lääketieteen tohtori ja Vanderbiltin lääketieteellisen yliopiston professorin William Schaffnerin mukaan myös hyvä nesteytys helpottaa flunssan oireita, kuten kipeää kurkkua ja vuotavaa nenää.

Ryhdy siis kiinnittämään siihen heti huomiota, kun tunnet olosi tukkoiseksi.

Kurlaa suolavettä

Vanhan kansan poppaskonsti toimii nykyajan tutkimustenkin valossa tehokkaasti kipeän kurkun hoitoon.

– Suola poistaa nestettä kurkustasi vähentäen näin tulehdusta, sekä poistaa limaa ja ärsytystä, sairauksien ennaltaehkäisystä kirjan kirjoittanut lääketieteen tohtori Philip Hagen kertoo Health.comin haastattelussa.

Huuhtele nenä tai käy lämpimässä suihkussa

Käyttämällä nenän huuhtelukannua tai puhdistavia sumutteita heti kun tunnet olosi tukkoiseksi, saatat lyhentää flunssan kestoa. Myös lämmin suihku auttaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja