Toimittajilta tylyä tekstiä Brasiliasta MM-kisoissa – tämä pisti erityisesti silmään: "Hän halusi olla sankari, nyt hän on idiootti"

0:36
MTV Urheilun asiantuntija Mika Väyrynen yllättyi Brasilian putoamisesta.

Mestarisuosikki Brasilia koki karun kohtalon perjantain puolivälierässä, kun se hävisi Kroatialle rangaistuspotkukilpailussa jalkapallon miesten MM-kisoissa. Suuren huomion kohteeksi nousi brassitähti Neymar, joka viimeisteli jatkoaikamaalin, mutta ei koskaan päässyt vetämään rangaistuspotkua.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Ottelun ainoat maalit nähtiin vasta jatkoajalla. Ensin Neymar vei Brasilian johtoon jatkoajan avauspuoliskon lopulla. Niukka 1-0-johto ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kroatia nousi tasoihin Bruno Petkovicin maalilla. Jo kertaalleen rangaistuspotkukilpailun näissä kisoissa voittanut Kroatia oli lopulta pilkkukisassa Brasiliaa parempi lukemin 4-2. 

Brasilian Rodrygo epäonnistui ensimmäisessä pilkussa ja Casemiro sekä Pedro onnistuivat maalinteossa, mutta Marquinhos veti neljännen laukauksen tolppaan. Kroatian pelaajista kaikki onnistuivat maalinteossa. Suurta ihmetystä aiheutti se, että Brasilian suurin tähti Neymar ei ollut neljän ensimmäisen laukojan joukossa.

– Olen sanonut sen sata kertaa. Jos olet paras pilkkujen vetäjä ja joukkueen johtohahmo, niin sinun ei tule koskaan haaveilla sankarin viitasta ja odottaa viimeisen pilkun vetämistä. Lauo ensimmäinen tai toinen, tai ainakin neljäs. Mutta ei koskaan viidettä. Neymar halusi olla sankari, mutta nyt hän on idiootti, urheilutoimittaja Alex Truica  kirjoitti Twitterissä.

Myös toimittajat Juan Arango ja Tariq Panja ihmettelivät, miksi Neymar ei laukonut rangaistuspotkua. 

– Brasilia putoaa, ilman että Neymar edes ehtii laukomaan pilkkuaan. En ymmärrä, miksi he tekevät näin. Muistan, että Cristiano Ronaldo ei laukonut yhtään pilkkua vuoden 2012 EM-kisoissa, koska hänet oli valittu viidenneksi vetäjäksi. Typeryyttä, Panja totesi.

ESPN:n Guilherme Sacco oli erittäin kriittinen Brasilian toiminnan suhteen.

– Ei saa olla niin, että Neymar ei lauo ollenkaan pilkkua. Ymmärrän, että hän on viides pelaaja, mutta ei pitäisi olla mitään kiveen hakattua listaa. Tällä tavalla hänen olisi pitänyt olla neljäs vetäjä. Vaikka Marquinhos olisi tehnyt maalin, ei hän olisi välttämättä päässyt laukomaan, Sacco sanoi Twitterissä.

Brasilian päävalmentaja Tite kertoi ottelun jälkeen Neymarin valinnasta viidenneksi vetäjäksi.

– Viides rangaistuspotku on ratkaiseva sellainen. Siinä on eniten painetta ja siksi sen vetäjänä pitää olla sellainen henkilö, joka on henkisesti eniten valmiina, Tite totesi.

Kroatia eteni voiton myötä MM-välieriin, jossa se kohtaa joko Hollannin tai Argentiinan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja