Jose Mourinho hämmästeli EM-finaalin ratkaisua: "Se on liikaa" – teki samalla järisyttävän paljastuksen Englannin joukkueesta

Menestysvalmentaja Jose Mourinho ei pitänyt siitä, että Englannin EM-mestaruustoiveet kaatuivat lopulta 19-vuotiaan Bukayo Sakan niskaan. 

Sakasta tuli Englannin EM-finaalipettymyksen kasvot, kun seuratasolla Arsenalia edustava laituri epäonnistui ratkaisevassa rangaistuspotkussa Italiaa vastaan. Tätä ennen myös vaihtopelaajat Marcus Rashford ja Jadon Sancho olivat jääneet ilman pilkkumaalia. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kattava raportti dramaattisen EM-finaalin huippuhetkistä, fanimellakoista Lontoossa ja italialaiskannattajien mestaruustunnelmista.

– Kun puhutaan rankkarien ampujista, mielestäni Sakan jättäminen viimeiseksi oli kova valinta, Mourinho kommentoi talkSPORTille

Valmentajana liigatitteleihin Portugalissa, Italiassa, Englannissa ja Espanjassa yltänyt Mourinho nosti esiin ainakin Raheem Sterlingin, John Stonesin ja Luke Shaw'n nimet mahdollisina laukojina Rashfordin, Sanchon ja Sakan sijaan. 

– Rashfordin ja Sanchon on todellisuudessa hyvin vaikea laukoa rankkareita, kun he ovat koskeneet kerran palloon pelin aikana, Mourinho kommentoi viitaten 120. minuutilla tulleisiin vaihtoihin. 

– Mutta se, että maan kohtalo on Sakan harteilla, on liikaa. Voi Saka parkaa, olen pahoillaan hänen puolestaan, portugalilaisluotsi summasi.   

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mourinho sanoi, että päätöksen taustoja on kysyttävä Southgatelta.

– Monesti käy niin, että pelaajat, joiden tulisi ampua, eivät ammu, sillä he pakenevat vastuuta. Ja kun tiedän, että Gareth on rehellinen kaveri, joka suojelee pelaajiaan, en usko, että hän koskaan kertoisi jonkun pelaajan paenneen vastuuta. 

Samassa Mourinho teki paljastuksen Englannin EM-joukkueesta. 

– Älkää kysykö ketä tarkoitan, sillä en kerro sitä, mutta minulle kerrottiin varmana tietona, että yksi pelaaja jätettiin tämän EM-joukkueen ulkopuolelle ainakin osittain sen takia, että hän kieltäytyi rangaistuspotkuvastuusta MM-välierässä (vuonna 2018), Mourinho kertoi. 

Mourinhon paljastus on hieman ristiriitainen, sillä Englanti ei ampunut rankkareita MM-välierässä, mutta MM-neljännesvälierässä Kolumbiaa vastaan oli pilkkukisa. Siitä Englanti eteni jatkoon.  

Gareth Southgatella on tuskallisia muistoja EM-kisojen rangaistuspotkukilpailuista, sillä hän epäonnistui pelaajana vuoden 1996 EM-välierän rankkarikisassa. Saksa eteni tuon myötä finaaliin ja voitti lopulta Euroopan mestaruuden.

Alla video EM-finaalin alla Wembley-stadionilla tapahtuneesta kaaosmaisesti tilanteesta.  

Lue myös:

    Uusimmat