Toimittaja Kari Lumikerolle tunnustuspalkinto

Toimittaja Kari Lumikero on saanut Jenny ja Antti Wihurin rahaston tunnustuspalkinnon.

MTV3 Uutisten kirjeenvaihtajana työskentelevä Lumikero sai palkinnon pitkäaikaisesta, ansiokkaasta ja monipuolisesta työstä journalistina. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

- Upeaa saada palkinto siitä, että on saanut tehdä koko elämänsä sellaista työtä jota rakastaa, Lumikero sanoo.

Lumikero on aiemmin palkittu vuonna 2005 tsunamiraporteistaan Bonnierin Vuoden journalisti -palkinnolla.

Lumikero kertoo oman työnsä perusperiaatteekseen sen, että hän yrittää päästä ihmisen lähelle.

- En halua kätkeytyä laitteiden tai kirjoituspöydän taakse. Haluan mennä ihmisten luo ja välittää heille luottamusta, jonka avulla ihmiset saa avautumaan ja kertomaan heille tärkeistä asioista.

Hän muistuttaa, että tavallisillakin ihmisillä on paljon kerrottavaa omasta elämästään ja sillä tiedolla on myös yleispätevyyttä.

Lumikeron mukaan yksi journalismin haaste on, että verkko täyttyy tiedolla, jonka totuudenmukaisuutta on yhä vaikeampi tarkistaa.

- Ammattijournalistien tehtävänä on suodattaa totuudenmukaiset tiedot ja asettaa ne oikeisiin mittasuhteisiin.

Vuonna 1949 syntynyt Lumikero on työskennellyt toimittajana yli 40 vuotta. Hän aloitti uransa Tukholmassa Ruotsin radion suomenkielisen toimituksen uutistoimittajana ja Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimitusten avustajana. Hän siirtyi 1986 MTV3 Uutisten kirjeenvaihtajaksi ensin Tukholmaan ja sitten Berliiniin.

Vuodesta 2008 hän on ollut MTV3 Uutisten vanhempi ulkomaankirjeenvaihtaja Tukholmassa vastuualueenaan Skandinavia.

Tunnustuksia myös kapellimestari- ja saattohoitotyöstä

Lisäksi Jenny ja Antti Wihurin rahasto myönsi 30 000 euron suuruisen kunniapalkinnon akateemikko Jorma Panulalle. Panula on luonut merkittävän kansainvälisen uran kapellimestarina.

Saattohoitokoti Terhokoti sai puolestaan 100 000 euroa tunnustuksena uraauurtavasta potilaan ihmisarvoon, itsemääräämisoikeuteen ja inhimilliseen hoitoon perustuvasta saattohoitotyöstä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat