Mainos

Toimeentulomenot kasvaneet

Toimeentulotukea saaneiden määrä ja tuen bruttomenot kasvoivat viime vuonna. Asiakasmäärän kasvu oli vähäistä, mutta menojen kasvu nopeutui huomattavasti vuodesta 1995. Tiedot ilmenevät toimeentulotuen virallisesta tilastosta.

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus (Stakes) arvioi, että talouslamasta johtuva tulojen väheneminen ja sosiaaliturvan leikkaukset lisäsivät toimeentulotuen tarvetta. Tukea sai liki 12 prosenttia Suomessa asuvista. Tukea myönnettiin lähes 350 000 kotitaloudelle.

Toimeentulotuen bruttomenot olivat vuonna 1996 runsaat kolme miljardia markkaa. Tukea maksettiin kotitaloutta kohti keskimäärin 1611 markkaa kuukaudessa.

Stakesin toimeentulotukitilaston mukaan vajaa puolet asiakkaista sai toimeentulotukea lyhytaikaisesti, mutta pitkäaikaisesti tukea saaneiden talouksien määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna. Nopeimmin kasvaneita tuensaajaryhmiä olivat yksihuoltajaäidit ja kahden huoltajan lapsiperheet sekä lähellä eläkeikää ja eläkeiässä olevat.

Yksinäisiä miehiä toimeentuloasiakkaista oli lähes 38 prosenttia, yksinäisiä naisia liki 25 prosenttia, lapsettomia pareja lähes 12 prosenttia ja yksinhuoltajatalouksia runsaat 10 prosenttia.

Yleisintä toimeentulotuen käyttö oli Pohjois-Karjalan läänissä, jossa väestöstä oli lähes 16 prosenttia toimeentulotuen piirissä. Toimeentulotuen bruttomenot kasvoivat selvästi keskimääräistä nopeammin Kymen sekä Turun ja Porin lääneissä. Työttömyysturvan varassa elävien kotitalouksien määrä toimeentuloasiakkaista on kahdeksankertaistunut vuodesta 1990.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.