Mainos

Togolainen isä haluaisi 6-vuotiaan tyttärensä Suomeen – isän maine kotimaassaan estää jo tytön passin saannin

8:02

Togolainen Muhammed Bawa Sanoussi saapui Suomeen vuonna 2010 turvapaikanhakijana poliittisen vainon vuoksi. Afrikkaan jäi 6-vuotias tytär, jota hoitaa nyt Sanoussin äiti.

Sanoussi on yrittänyt saada perhettään Suomeen useaan otteeseen. Mutta prosessi ei ole päässyt alkua pidemmälle. Syynä ei ole pelkästään Suomen tiukka lainsäädäntö, vaan myös Sanoussiin kohdistuva vaino hänen kotimaassaan. Sanoussi oli opposition kannattaja kotimaassaan ja joutui mielipiteidensä vuoksi myös vankilaan.

Suomen pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Elina Castrenin mukaan hän kohtaa työssään usein samankaltaisia tapauksia. Vaikka ihmisellä olisi oikeus perheenyhdistämiseen, se on käytännössä niin vaikeaa, ettei se ole mahdollista.

–      Käytännöt ovat hyvin vaikeita. Tyttären pitäisi matkustaa Afrikassa ensinnäkin maahan, jossa on Suomen edustusto. Se voi ensinnäkin olla vaarallista ja toiseksi tyttärellä tulisi olla laillinen oleskeluoikeus siinä maassa, jotta hän voisi edes jättää perheenyhdistämishakemuksen.

Sanoussi kertoo, että tyttärellä ei ole myöskään passia tai muuta henkilöasiakirjaa.

–  Jos tytölle mentäisiin hakemaan passia, hänet otettaisiin heti kiinni, koska hän on minun tyttäreni ja hänet pitäisi luovuttaa takaisin Togoon, Sanoussi selvittää.

MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa Sanoussi kertoo, että myös hänen avioliittonsa hajosi, koska hän kannatti oppositiota ja hänen vaimonsa isä maan presidenttiä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja