Mainos

Todellinen perhepeti: Vanhemmat jakavat 5,5 metriä pitkän sängyn neljän lapsensa kanssa

Australialaisperheen vanhemmat päätyivät erikoiseen nukkumajärjestelyyn sattuman kautta.

Australialaisperhe, johon kuuluvat äidin ja isän lisäksi neljä alle 11-vuotiasta lasta, nukkuvat tätä nykyä yhdessä 5,5 metriä leveässä sängyssä. Vanhemmat Ryan ja Kim Constable kertovat jättisängyn kasvattaneen leveyttä hiljalleen sitten heidän esikoisensa syntymän.

Kun vanhimmat lapset jo oppivat nukkumaan omissa sängyissään, tulivat tilalle vanhempien sänkyyn nuoremmat sisarukset. Perheen äidin Kimin mukaan vanhemmat lapset pitivät tätä epäreiluna ja halusivat takaisin vanhempien viereen nukkumaan. Lopulta perhe alkoi nukkua öitä yhdessä perhepedissä.

Nyt 5,5 metriä leveässä sängyssä nukkuvat Corey, 11, Kai, 9, Maya, 6, ja Jack, 5 vuotta. Belfast Telegraphin haastattelema äiti iloitsee, että aikanaan perhe on ostanut kaikki sänkynsä samalta valmistajalta, jolloin jättipedin leveyttä on saanut kätevästi kasvatettua yhteen sopivilla sänkyrungoilla.

– Ennen perhepetiä ravasin pitkin yötä huoneesta toiseen yrittäen nukuttaa lapsia huoneisiinsa, äiti kertoo.

Toki perhepedissä on myös haittapuolensa, mutta äiti uskoo positiivisten puolten voittoon.

– Tiede ja tutkimukset todistavat, että lapsen varhainen riippuvaisuus itse asiassa edistää varhaista itsenäistymistä, äiti sanoo.

Perhepetiä puolustava Kim Constable uskoo, että lapset, jotka pakotetaan itsenäisiksi ennen aikojaan, kasvavat pelokkaiksi nuoriksi ihmisenaluiksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Australialaisperhe on päättänyt antaa lastensa itse kertoa, milloin haluavat omaan huoneeseen ja omaan sänkyynsä. Näin tapahtui hiljattain 9-vuotiaan Kain kohdalla, joka muutti omaan huoneeseensa. Äidin mukaan pakottaminen mihinkään ei koskaan ole hyväksi lapselle, joten perhepedistäkin saa lähteä, kun siltä tuntuu.

Perhepedin jakaminen voi tulla parisuhteen yhteisen ajan tielle, mihin vanhemmilla on myös ratkaisu: vanhemmat ovat opettaneet lapsilleen, että kaipaavat joskus ”haliaikaa”, jolloin he nukkuvat ainakin osan yötä talon vierashuoneessa. Tuolloin lapset saavat vallata perhepedin kokonaan itselleen.

Paljon yhdessä aikaa viettävässä perheessä käydään kouluakin kotona. Yhteisen ajan vastapainoksi vanhemmat tekevät toisinaan yhteisiä viikonloppureissuja, joille lapset eivät pääse mukaan. Tämä on vanhempien mukaan keino pitää huolta myös kahden aikuisen parisuhteesta kiireisen lapsiarjen keskellä.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.