Mainos

Äiti imettää edelleen 5-vuotiasta eikä pidä lapsilleen kuria: "Lapseni kasvavat vapaina"

Brittivanhemmat kasvattavat kahta lastaan ilman sääntöjä tai rajoituksia. He eivät ole ottaneet lapsilleen rokotuksia, vaan antavat rintamaidon ja yrttien "toimia lääkkeenä".

Adele ja Matt Allan ovat päättäneet kasvattaa lapsensa ilman rajoja ja rajoituksia. Viisivuotiaan Ulyssesin ei esimerkiksi tarvitse käydä koulussa, koska hän ei halua. Lapset saavat sen sijaan ulkoilla paljon ja opetella asioita luonnosta. Vuoden vanha Ostara-tyttö on jo kiinnostunut siitä, minkä puiden lehtiä saa syödä ja minkä ei.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhempien ideaan vapaasta kasvatuksesta kuuluu, että lapset saavat päättää tekemisistään itse. Adele ja Matt uskovat, että molemmat lapset oppivat kyllä kirjaimet ja numerot ajallaan. Jos lapsia ei kiinnosta oppia lukemaan, vanhemmat eivät aio pakottaa näitä siihen.

Lapsia ei myöskään kielletä eikä heillä ole käyttäytymissääntöjä. Äidin mielestä 5-vuotias Ulysses on liian herkkä ottaakseen vastaan ohjeita, joten hän saa määrätä tekemisensä itse.

Äidinmaitoa silmätulehdukseen

Molemmat lapset ovat vielä rintaruokinnalla, eikä äiti näe ongelmaa siinä, että hänen vanhempi poikansa saattaa pyytää rinnalle pääsyä myös julkisella paikalla.

– Hän saa itse päättää, milloin on valmis luopumaan tästä tavasta, Adele toteaa Daily Mail -lehden haastattelussa.

Rintamaito toimii vanhempien mukaan myös perheen lasten lääkkeenä. Lapsia ei ole rokotettu, sillä Allanin perhe ei omien sanojensa mukaan "usko moderniin lääketieteeseen". He ovatkin käyttäneet vanhempaa lastaan lääkärin luona vain kerran astmakohtauksen takia.

– Mielestäni rintamaito voi hyvin korvata ne (rokotukset ja lääkärikäynnit), Adele totesi Daily Mailille.

Adele ja Matt uskovat, ettei kuumetta kannata laskea lääkkeillä, ja lasten flunssat he hoitavat sitruunavedellä. Silmätulehdukset he ovat kertomansa mukaan parantaneet hieromalla kipeää silmää äidinmaidolla.

– Kun käyttää kasveja ja yrttejä, saa nujerrettua pahan tuhoamatta samalla hyviä bakteereja, perheenäiti uskoo ja vakuuttaa Daily Mailille, että hoitaisi mahdollista syöpäänsäkin luonnonmukaisin keinoin.

Kun perhe vieraili Britannian aamutelevisiossa, sosiaalisessa mediassa nousi kohu sen jälkeen, kun heidän vuoden ikäinen tyttärensä pissasi housuunsa kesken lähetyksen ja nousi sen jälkeen pyörimään sohvalle märissä vaatteissaan.

Lähetyksen jälkeen perhe perusti lahjoitustilin, jonka varojen avulla he toivovat voivansa muuttaa Costa Ricaan asumaan omavaraisesti. Vielä matkaan tarvittava summa ei ole kasassa.

Mitä mieltä sinä olet vapaasta kasvatuksesta? Onko jotain rajoja, joita pitäisi vapaan kasvatuksen puitteissakin luoda? 


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.